Kultúra

Öt férfi és két női nemi szerv percenként: kiakadtak a britek az új tévéműsoron

A brit hírközlés szabályozó testületéhez, az Ofcomhoz több mint hatvan panasz érkezett, miután a Channel 4-on műsorra került a Naked Attraction (nagyjából Meztelen Vonzalom) című tévéshow első adása – melyben átlagosan öt pénisz és két vagina tűnt fel percenként. Nekünk, így túl az igen épületes meztelen valóságshow-n, egy ilyen show aligha lenne meglepő, ám az angoloknál, amint az az Independent beszámolójából kitűnik, ennyi genitália már kiverte a biztosítékot.

A műsor koncepciója ugyanis a következő: a randishow-ban adott egy szerencsés hölgy avagy úriember, akinek megadatik a lehetőség, hogy randipartnert válasszon magának – mégpedig a meztelen valóság alapján, azaz úgy, hogy kiállítanak elé hat jelentkezőt egy szál ádám/évakosztümben, ám – beszédes módon – kitakart arccal, emberünknek pedig az a feladata, hogy elmondja a show háziasszonyának, Anna Richardsonnak, a látottak alapján ki az, akivel semmiképpen nem szeretne randizni, és főleg miért – azaz részletesen kivesézik a kinn ácsorgók testrét és a főhős azokkal kapcsolatos preferenciáit -, ez a versenyző kiesik. Ahogy haladunk előre a műsorban, úgy fednek fel egyre több infót a potenciális partnerekről, mint például, hogy általában hogyan öltöznek vagy mivel foglalkoznak. Aztán végül az utolsóként versenyben maradt játékossal irány a tulajdonképpeni randi. A show előzetese teljesen decens, ám ebből a vidóból képet kaphatunk a hangulatról.

A The Sun bulvárlap, amely pedig maga sem épp a garbós, szűz, gregorián kóristák mutogatásával szerzi olvasóit, megszámolta a műsorban feltűnő genitáliákat: ez egészen pontosan 282 képkockányi férfi, és 48 képkockányi női nemi szervet jelen 48 perc alatt. A közösségi média platformokat természetesen elözönlötték a felháborodott státuszüzenetek, melyek az “undorító” explicit meztelenség elleni tiltakozásuknak adtak hangot.

A Channel 4 tévécsatorna természetesen védekezik, egyedi társadalmi kísérletnek nevezik a pucér show-t. Szerintük azzal, hogy a randizás szokásos sorrendjét megfordítják, és a résztvevők pusztán a meztelen test alapján választanak, esélyt adnak rá, hogy valóban megfelelő partner találjanak.

Egy világban, amelyben a randizás a jobbra vagy balra húzásig redukálódott, ez egy könnyed és jól tervezett sorozat, melynek célja, hogy demisztifikálja a szexuális vonzalom szabályait a Tinder-generációban.

– nyilatkozta a műsor szóvivője.

A botrány persze, ahogy lenni szokott – ugye, itthon is mindenki szidja a realityket, aztán valahogy mégis összejön esténként az a nyolcszázezer-egymillió néző – óriási kamu: míg áradnak a negatív tweetek és a hivatalos panaszok – számszakilag hatvannégy -, addig azért a show hétfő esti adása beszedett 1,3 millió nézőt, ami 80%-kal magasabb, mint ennek a műsorsávnak az átlagos nézettsége. Megnyugodtunk: a britek is pont olyan hipokriták, mint hazánkfiai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik