Kultúra

Befejeződött a Star Wars 8 forgatása

A munkálatok végének megünnepléséről még egy jópofa videót is közzétett az új epizód rendezője.

Még februárban kezdődött és egyéb külső helyszínek, így például a horvátországi Dubrovnik és az írországi Dingle-félsziget mellett elsődlegesen a londoni Pinewood stúdióban zajlott a Star Wars VIII forgatása, melyet a Lucasfilmnek sikerült olyan csendben és titokban lebonyolítania, hogy néhány forgatási fotón kívül egy videó nem sok, annyi nem érkezett a munkálatokról, miközben a cselekményről sem szivárgott ki semmi konkrétum. Na jó: azért néhány meg nem erősített (de nem is cáfolt) pletyka mégiscsak elterjedt a világhálón.

Az öt hónapon át tartó forgatás most véget ért, melynek hírét a produkció forgatókönyvét író és a rendezéssel is megbízott Rian Johnson jelentette be a Facebookon, méghozzá a lenti videócska kíséretében. Az ismétlődő felvételen a munkálatok utolsó csapója látható:

A poszthoz Johnson rövid szöveget is mellékelt, amelyben így fogalmaz:

Az utolsó felvétel utolsó csapója. Hivatalosan is véget ért a Star Wars VIII forgatása. Köszönet a galaxis legjobb stábjának és szereplőgárdájának, továbbá köszönet a rajongóknak mindazért a szeretetért és támogatásért, amelyet kezdettől fogva kaptunk. Már alig várom, hogy összerakjuk és megosszuk veletek a filmet.

A Csillagok háborúja nyolcadik epizódját illetően annyi biztos, hogy a szereplőgárdáját Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren), Oscar Isaac (Poe Dameron) Mark Hamill (Luke Skywalker), Peter Mayhew (Chewbacca), Carrie Fisher (Leia), Domhnall Gleeson (Hux tábornok), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Gwendoline Christie (Phasma kapitány), Anthony Daniels (C-3PO), Kenny Baker (R2-D2),  Andy Serkis (Snoke fővezér), illetve a hozzájuk ismeretlen szerepben csatlakozó Benicio Del Toro és Laura Dern alkotja.

A Star Wars VIII világszerte 2017. december 15-én fog a mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik