Kultúra

Meglepően hülyén fog véget érni A beavatott-sorozat

A filmszériát futtató stúdió az utolsó rész(eke)t már nem a mozikban tervezi bemutatni.

Enyhén szólva is furcsa lépést fontolgat a youngadult franchise-ok futtatásában élenjáró Lionsgate (ők csinálták a hatalmas sikerré vált Az éhezők viadala-filmeket is) a már három installációt is megélt A beavatott-sorozattal, ugyanis a Variety értesülései szerint a szériát nem a mozikban, hanem a tévéképernyőkön akarják lezárni.

A stúdió nagy ötlete az, hogy az eredetileg a mozivásznakra szánt The Divergent Series: Ascendant című negyedik rész végül nem mozi-, hanem tévéfilm lesz, melyet aztán egy spinoff tévésorozat követ majd valamikor 2017-ben, vagy 2018-ban. Hogy ezeknek mégis melyik amerikai tévécsatornán találhatnak otthont, arról egyelőre nem szól a fáma.

Úgy fest, többé már nem térnek vissza a mozikba A beavatott-sorozat fiataljai. Fotó: Lionsgate
Úgy fest, többé már nem térnek vissza a mozikba A beavatott-sorozat fiataljai. Fotó: Lionsgate

A még nem hivatalos, de ahhoz a források szerint közel álló döntés hátterében minden kétséget kizáróan az állhat, hogy míg a franchise első két része: a 2014-es A beavatott és a tavalyi A lázadó egész tűrhetően teljesített a pénztáraknál (előbbi 288 millió, utóbbi 297 millió dollárt hozott a Lionsgate konyhájára), addig az idén bemutatott A hűséges már csak 179 millióra volt képes. Ez bizony elég csúnya visszaesés egy olyan filmszériánál, ahol egy-egy rész gyártási költsége 100 millió zöldhasú körül mozog, következésképp nem is csoda, hogy a stúdió fejesei arra jutottak, végül nem a mozikban fogják lezárni Beatrice “Tris” Prior (Shailene Woodley) és barátai kalandjait.

A Lionsgate illetékesei egyelőre nem kommentálták a franchise tévéképernyőkre költözésének hírét, így jelenleg annyi biztos, hogy a már az előkészületi fázisban mozogó Ascendant forgatását az idén kezdik és a film valamikor jövő nyárra fog elkészülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik