Kultúra

Jön a Star Trek 4 és már az is megvan, hogy ki lesz a nagy visszatérője

Eldőlt, hogy lesz negyedik rész, amelyben a korábbiak egyik legérdekesebb szereplője is újból elő fog kerülni.

Nem bírták tovább az új űrszekeres franchise-t futtató Paramount Pictures fejesei és a mai napon hivatalosan is bejelentették, hogy nem a mozikba a héten befutó Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond) lesz a filmszéria utolsó része, merthogy tovább ütik azt a bizonyos vasat és leforgatják a negyedik filmet is. Miután ezt már május óta sejteni lehetett, így utóbb nincs is benne semmi meglepő, ellenben az már felettébb érdekes és váratlan infó, hogy a következő részben vissza fog térni George Kirk szerepében az a Chris Hemsworth, akit eddig mindössze a 2009-es Star Trek elején láthattunk néhány perc erejéig.

Chris Hemsworth a hősi halált halt George Kirkként a Star Trekben. Fotó: Paramount Pictures
Chris Hemsworth a hősi halált halt George Kirkként a Star Trekben. Fotó: Paramount Pictures

Kacsának tűnik? Pedig nem az, ugyanis ezt is a Paramount jelentette be, azaz már hivatalos, hogy az új évtizedben a Marvel moziverzum Thorjaként sztárrá vált 32 éves színész is játszani fog az egyelőre sem címmel, sem rendezővel nem rendelkező sequelben. Hemsworth mellett papíron egyelőre csakis a filmbeli fiacskáját, James t. Kirk kapitányt alakító Chris Pine alkotja a szereplőgárdát, de ez nem jelent semmit, mert úgyis holtbiztos, hogy az eddigi három rész állandó szereplői egytől egyig benne lesznek az újabb felvonásban is, kivéve a közelmúltban tragikus balesetben elhunyt Anton Yelchint.

Ami a Hemsworth-féle George Kirk visszatérését illeti, a Vairety értesülései alapján az már most igen valószínűnek tűnik, hogy nem pusztán egy-két flashback erejéig veszik majd elő, hanem miután az időutazás-téma már a 2009-es filmben is felbukkant, így az Enterprise legénysége feltehetően valahogyan visszautazik majd a múltba és a fiatal Kirk kapitány ennek köszönhetően fog kapcsolatba kerülni néhai apukájával. Bár még nem tudni semmit konkrétumot, de az egyszer biztos, hogy érdekes lesz (már amennyiben tényleg így lesz).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik