Kultúra

Biztossá vált, hogy csúszik a Trónok harca 7. évada

Az HBO közleményben tudatta, hogy jövőre várhatóan mikor fog a tévéképernyőkre kerülni a folytatás.

Egyszer minden jó dolog véget ér, ezt bizonyítja az is, hogy a Trónok harca utolsó két szezonja rövidebb lesz a megszokottnál. Ha ez még nem lett volna eléggé nagy csapás a rajongóknak, akkor most itt van az újabb: miután a sikerszéria showrunnerei, David Benioff és D.B. Weiss a hónap elején egy interjúban elhintették a dolgot, mostanra hivatalossá vált, hogy a Trónok harca hetedik évada jövőre már nem a szokásos április eleje/közepe környékén, hanem jóval később: 2017 nyarán fog startolni – jelenti a TV Line.

Miután a következő évad forgatása a megszokottnál később fog kezdődni, a sorozat hagyományos tavaszi debütálása helyett nyárra tesszük az új szezon startját, hogy alkalmazkodjunk a forgatás ütemezéséhez.

– fogalmazott az HBO produkciós igazgatója, Casey Bloys a csúszást bejelentő közleményben. Felmerül a kérdés, hogy ezúttal mégis miért várnak majd annyit a forgatás megkezdésével? – Erre Benioff és Weiss duója adott választ a közelmúltban:

Még nincs meg a premierdátum, de jövőre későbbre kerül majd, merthogy a forgatást is később fogjuk kezdeni. “Itt van a tél” (mármint a sorozatban) és ez azt jelenti, hogy a napos idő nem igazán szolgálja többé a mi érdekeinket. Szóval mindent kicsit odébb tolunk, hogy minél többet tudjunk majd szürke, zord időben forgatni még azokon a helyszíneken is, ahol korábban nyárias körülmények között dolgoztunk.

Mindez a mai technikai lehetőségek közepette elég nagy marhaságnak tűnik, de persze ők tudják, hogy mit csinálnak. Mindenesetre a tízről hétrészesre redukált hetedik szezon forgatását idén csak az ősszel fogják kezdeni és már az is megvan, hogy a munkálatok Észak-Írországban, Spanyolországban és Izlandon folynak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik