Kultúra

Nem sokon múlott, hogy a Szellemirtók átvegyék a vezetést az amerikai mozikban

Azonban ez végül nem jött össze és ha csak egy hajszállal is, de megverte őket a már második hete listavezető A kis kedvencek titkos élete.

Kisebb meglepetést okozott az új Szellemirtók tengerentúli debütálása, hiszen a korábban világszerte közutálat tárgyává vált produkció végül olyannyira el kezdte érdekelni az amerikai nézőket, hogy négy nap leforgása alatt kereken 46 millió dollár értékben váltottak rá jegyet, amellyel a bevételi toplista második helyéig röpítették a filmet. A sci-fi/vígjáték/horror csupán 4 millióval maradt el a trónt egy héttel ezelőtt megkaparintó A kis kedvencek titkos élete aktuális termésétől, azaz csaknem sikerült átvennie a vezetést. Mindeközben méretes szakadék alakult ki közte és a dobogó legalsó fokára kényszerült Tarzan legendája között, ugyanis az utóbbi már csak 11,1 milliót zsebelt be és még így is mázlija volt, hogy maga mögött tudta tartani a Szenilla nyomábant, amely alig százezer dollárral gyűjtött kevesebbet.

A középmezőnyben ötödikből negyediknek sorolt hátra a szerény 7,5 milliót összeszedő Mike és Dave esküvőhöz csajt keres, melyet továbbra is a The Purge: Election Year című horror követ, ezúttal 6,1 millióval. Utánuk még mindig a Központi hírszerzés következik, csakhogy most 5,3 millióval hatodikként, míg a hetedik helyen egy új produkció debütált: ez a Bryan Cranston főszereplésével készült The Infiltrator. A feszkós akciókrimi nem sokra volt attól, hogy lenyomja Dwayne Johnsonékat, merthogy 5,28 millióval nyitott. Mögötte hetedikből visszaesve zárt kilencedikként a Spielberg-féle A barátságos óriás 3,7 millióval, miközben a listát aktuálisan A függetlenség napja: Feltámadás zárja, szerény 3,4 millióval.

A héten már minden bizonnyal meg fog dőlni A kis kedvencek titkos élete uralkodása, miután az animációs mozinak a nagy riválisként érkező Jégkorszak: A nagy bummal, az Amikor kialszik a fény című horrorral (trailer itt) és a Star Trek: Mindenen túl keresztségű új Űrszekerek-mozival is meg kell majd küzdenie, márpedig ezek így együtt soknak tűnnek.

A teljes hétvégi USA TOP 10 (július 15. – július 17.):

1. A kis kedvencek titkos élete – Hétvégi bevétel: $50,5m. Összbevétel: $203,1m. Gyártási költség: $75m.
2. Szellemirtók – Hétvégi bevétel: $46,0m. Összbevétel: $46,0m. Gyártási költség: $144m.
3. Tarzan legendája – Hétvégi bevétel: $11,12m. Összbevétel: $103,0m. Gyártási költség: $180m.
4. Szenilla nyomában – Hétvégi bevétel: $11,04m. Összbevétel: $445,5m. Gyártási költség: $200m.
5. Mike és Dave esküvőhöz csajt keres – Hétvégi bevétel: $7,5m. Összbevétel: $31,3m. Gyártási költség: $33m.
6. The Purge: Electon Year – Hétvégi bevétel: $6,1m. Összbevétel: $71,0m. Gyártási költség: $10m.
7. Központi hírszerzés – Hétvégi bevétel: $5,30m. Összbevétel: $117,5m. Gyártási költség: $50m.
8. The Infiltrator – Hétvégi bevétel: $5,28m. Összbevétel: $6,7m. Gyártási költség: $47m.
9. A barátságos óriás – Hétvégi bevétel: $3,7m. Összbevétel: $47,3m. Gyártási költség: $140m.
10. A függetlenség napja: Feltámadás – Hétvégi bevétel: $3,4m. Összbevétel: $98,5m. Gyártási költség: $165m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik