Kultúra

Csíped Liam Neesont? Szörnyként egyenesen imádni fogod!

Új előzetest kapott a Szólít a szörny című fantasy, amelyben a színész a valaha volt legszimpibb képzeletbeli lényt alakítja.

Korábban is jelentek már meg ígéretes kedvcsinálók a Patrick Ness regényíró által 2011-ben kiadott Szólít a szörny (A Monster Calls) című díjnyertes fantasy feldolgozásához, azonban a lent látható új trailer immáron mindent visz. A Juan Antonio Bayona rendezésében készülő film valami lélegzetelállítónak ígérkezik, arról nem is beszélve, hogy a címben is megénekelt szörnynek az őt motion-capture segítségével életre keltő Liam Neeson révén máris érik a “Minden idők egyik legklasszabb fantasy karaktere” cím.

A Szólít a szörny egy 12 éves fiú, Connor (a Pánban feltűnt Lewis MacDougall) történetét meséli el. A sztori szerint Connor az édesanyja súlyos betegsége és az őt állandóan vegzáló iskolatársai elől esténként egy álomvilágba menekül, ahol szörnyek és tündérmesék elevenednek meg, amelyek segítenek neki megélni és kezelni olyan dolgokat, mint a veszteség, a bátorság és a hit. Ebben a világban talál rá az egyetlenre, akivel meg tudja osztani érzéseit: a varázslatos képességekkel rendelkező szörnyre, akinek segítségével Connor lassacskán felfedezi a reményt és rátalál a benne lakozó erőre és bátorságra.

A nemcsak látványos, de érezhetően megindító filmben Connor édesanyját az Oscarra is jelölt Felicity Jones, az édesapját Toby Kebbell, a nagymamáját pedig Sigourney Weaver alakítja. A további mellékszereplőket játszó Geraldine Chaplin és Jennifer Lim alkotta színészgárdával készülő produkció világszerte októberben kerül majd a mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik