Kultúra

Kitűzték az új Tomb Raider premierdátumát

És már az is hivatalos, hogy ki rendezi az Oscar-díjas Alicia Vikander főszereplésével készülő rebootot.

Még április végén érkezett a nagy hír, miszerint végül mégsem a a Star Wars: Az ébredő Erővel berobbant Daisy Ridley, hanem a tavaly előbb az Ex Machina robotlányaként a fél világot lenyűgöző, majd aztán A dán lányban nyújtott alakításáért utóbb Oscart nyerő Alicia Vikander lesz Lara Croft a már korábban bejelentett Tomb Raider-rebootban. Azóta beindultak az előkészületek és a Warner Brothers – GK Films – MGM stúdiók immár a közös produkciójuk premierdátumát is bejelentették, melynek értelmében az új Lara Croft-film 2018. március 16-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Mindeközben az is hivatalossá vált, hogy a már korábban is rebesgetett norvég Roar Uthaug rendezheti a rebootot, aki a Hideg préda és a Menekülés című filmek direktoraként ismert. Az új Tomb Raider forgatókönyvét változatlanul a Hófehér és a vadász, a Tini nindzsa teknőcök és A beavatott szkriptjét is író Evan Daugherty dolgozza ki.

Az eredeti Tomb Raider videojátékot 1996-ban jelentette meg a brit Eidos Interactive, amely ma már a Square Enix nevű cég része. A játékból és annak újabb és újabb verzióiból 45 milliónál is több példányt adtak el az évek során. A Paramount Pictures stúdió a 2000-es évek elején már két Tomb Raider-filmet is készített a szintén Oscar-díjas Angelina Jolie-val a főszerepben: a 2001-es Lara Croft: Tomb Raider és 2003-as Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsője összesen 432 millió dollárt termelt a stúdiónak világszerte.

Forrás: Deadline

Ajánlott videó

Olvasói sztorik