Kultúra

Hermione végre találkozott Hermionével

Két színésznő, egy karakter!

Az internet rasszistáit már egy jó ideje lázban tartja a hír, miszerint a varázslóregényekből jól ismert okostojás karaktert egy fekete színésznő, Noma Dumezweni fogja játszani a történet musicales folytatásában. A stáb bemutatása után a világhálót ellepték a

nem vagyok rasszista, de …

kezdetű kommentek, amelyek szinte mind arról szóltak, hogy a film miatt hófehér kislányként megszokott Hermione színes bőrűvé változtatása legalább akkora bűnnek számít, mint a tiltott cruciatus-átok kimondása. A Harry Potter és az élátkozott gyermek körül kerekedett Hermione-ügy kapcsán maga az író, J.K. Rowling is megszólalt, aki a védelmébe vette Dumezwenit. Rowling elmondta, hogy aki figyelmesen elolvassa a könyveket, az észreveheti, hogy soha, egy szóval sem említi a kislány bőrszínét, így Hermione lehetne akár fekete is.

Akárhogy is, Emma Watson, aki a filmekben játszotta a varázslólányt, nemrég meglátogatta a folytatásra készülő stábot. Watson természetesen szinte mindenkivel lefotózkodott, így nem maradt ki Dumezweni sem, akivel láthatóan nagyon örültek egymásnak. És hogy milyen az, amikor találkozik a fiatal és a középkorú Hermione? Hát valami ilyesmi:

Emma Watson a darabtól, amelyet szintén megnézett, valósággal el volt ragadtatva, külön kiemelte Nomát, aki szerinte remekül, új távlatokat nyitva a karakterben játszotta el Hermione szerepét. Márpedig, ha valaki szavára lehet adni Hermione-ügyekben, akkor az Emma Watson.

Via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik