Kultúra

Szobor készül Amerika Kapitányról

A Marvel szuperhősét egyik heroikus pillanatában megörökítő alkotást New Yorkban fogják kiállítani.

A Marvel megrendelésére készül az a 3,96 méter magas bronzszobor, amely a képregények és filmstúdió leghazafiasabb karakterét: a pajzsdobáló Amerika Kapitányt fogja ábrázolni. Az alkotást a július 21-én kezdődő San Diegó-i Comic Conon tervezik leleplezni, ezért egyelőre csak a vázlata ismert, amely így fest:

Fotó: BBC
Fotó: BBC

Én csak egy srác vagyok Brooklynból.

– hirdeti majd a szobor Steve Rogers szavait. A mondat még a 2011-es Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban hangzott el a hőst megformáló Chris Evans szájából. A Kapitányt a Marvel-filmekből ismerős formájában megörökítő emlékmű kezdetben másfél hónapig San Diegóban lesz látható, mígnem aztán augusztus 10-én végül áthelyezik majd a végső helyére New Yorkba, a brooklyni Prospect Parkba.

Összességében klassz és jópofa a koncepció – amelyre nyilván Evans lesz a legbüszkébb, hiszen a szobor őrá fog hasonlítani -, ugyanakkor annyi bökkenő máris akad vele, hogy a karakter a képregényekben eredetileg nem brooklyni. Tudniillik az eredettörténete szerint a szülei ír migránsok voltak, akik először Manhattanben telepedtek le. Ezt a szobor bejelentése óta már a képregény-rajongók is nehezményezik, magyarán úgy fest, az elmúlt években a filmek nyomán hiába is vált a szuperhős minden korábbinál népszerűbbé, lesznek olyanok, akiknek mégsem fog tetszeni az impozáns emlékműve.

Forrás: BBC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik