Kultúra

Rihanna visszalépett, ezért a fesztivál is elmarad

Az énekesnő lett volna a kolumbiai Lollapalooza fő attrakciója, azonban ő egy érdekes kifogás miatt lemondta a fellépést.

Szeptemberben rendezték volna meg Kolumbiában a legelső Lollapalooza zenei fesztivált, amelynek úgy hírlik, Rihanna lett volna a húzóneve. Az énekesnő fellépését ugyan hivatalosan nem erősítették meg (mert a szervezők meglepetésnek szánták), mindazonáltal az már biztos, hogy nem fog színpadra lépni a bulin, merthogy nemrégiben lemondta a fellépést. A BBC Newsbeat úgy tudja, hogy a bennfentes források szerint Rihanna indoka enyhén szólva is meglepő: azért lépett vissza, mert rettenetesen fél a Zika vírustól.

A legtöbb ember számára ártalmatlan, ellenben a terhes nőket valóban fenyegető Zika vírus miatt beparázó Rihanna visszalépése nyomán a szervezők végül úgy döntöttek, hogy nem rendezik meg a Bogota városába tervezett fesztivált. Az őket megkereső kolumbiai lapoknak a Lollapalooza törlését azzal magyarázták, hogy az őszig hátrelévő időben már nem tudnának leszervezni egy hasonlóan nívós előadót a meg nem nevezett fő fellépő (azaz Rihanna) helyére. Elnézve a lenti plakáton feltüntetett többi fellépő névsorát ez is egy minimum “érdekes” döntés. Az eddig megvásárolt jegyek árát egyébként visszatérítik.

A Lollapalooza hivatalos plakátja, amelyen a ????? állítólag Rihanna nevét takarja. Fotó: BBC
A Lollapalooza hivatalos plakátja, amelyen a ????? állítólag Rihanna nevét takarja. Fotó: BBC

A BBC megpróbált kapcsolatba lépni Rihanna lemezkiadójával, hogy megkérdezzék őket az ügyről és az énekesnő Zikaparájáról, azonban a cég illetékesei nem reagáltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik