Kultúra

A Csontok és skalpok már az előzetesével is rendesen beparáztat

Szinkronizált trailert kapott a rendkívüli horrorwestern, amely már csak napok kérdése és végre megérkezik a magyar mozikba.

S. Craig Zahler írta és rendezte a tavalyi év egyik meglepetésfilmjét: a Csontok és skalpok (Bone Tomahawk) című westernt, amely a horror stílusjegyeit ötvözi a lassú folyású vadnyugati mozik zsánerével. A 2011-es The Incident után a második nagyjátékfilmjét forgató Zahler produkciója némi késéssel ugyan, de a héten végre a magyar mozikba is befut, ezért mostanra megjelent hozzá az előzetese magyarul beszélő változata.

Csontok és skalpok az 1800-as évek közepén játszódik, a mai Texas és Új-Mexikó határán. A cselekményt egy Purvis nevű törvényen kívüli (David Arquette) indítja be azzal, hogy véletlenül a Bright Hope nevű  békés vadnyugati városkába vezet egy csapat kannibál barlanglakót. Az emberforma szörnyek elrabolnak több telepest, köztük az egyik helyi farmer, Arthur O’Dwyer (Patrick Wilson) csinos feleségével, Samanthával (Lili Simmons). Nem törődve a sérült lábával, Arthur csatlakozik a sebtében megalakuló mentőcsapathoz: Franklin Hunt seriffhez (Kurt Russell), az idős tartalék-seriffhez, Chicory-hoz (Richard Jenkins) és az indián őslakosok levadászásában élenjáró pisztolyforgatóhoz, John Brooderhez (Matthew Fox). Ami ezután következik, az maga az utazás a földi pokolba, szembenézve egy olyan ellenséggel, melynek kegyetlensége nem ismer határokat.

A kiváló szereplőgárdával forgatott és nemcsak félelmetes, de durva és véres Csontok és skalpok július 7-én, azaz most csütörtökön kerül a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik