Kultúra

Tom Hanks ismét rámegy az Oscarra – itt a Sully első előzetese

A Clint Eastwood rendezésében készülő drámában Hanks egy pilótát alakít, aki rengeteg utas életét megmentve az USA új hősévé válik.

Találós kérdés: mi fog kisülni abból, ha két olyan hollywoodi élő legenda, mint az egyaránt többszörös Oscar-díjas Clint Eastwood és Tom Hanks összefog? A válasz a Sully című dráma, amely annak a Chesley “Sully” Sullenbergernek a történetét fogja elmesélni, akinek 2009-ben egy zseniális landolással 155 ember életét sikerült megmentenie.

A lent látható első előzetes alapján a Sullenberger önéletrajzi könyvéből forgatott Sully legfőbb pikantériája az lesz, hogy a pilótát a hatóságok sokat vizsgálták és bírálták a tette miatt, ugyanis azt a landolást elméletileg lehetetlen lett volna kivitelezni, neki mégis sikerült. A manőverre egyébként azért volt szükség, mert a 2009. január 15-én New Yorkból Seattle városába tartó Airbus A320-as a felszállást követően egy csapat lúddal ütközött, melynek hatására a hajtóművek megadták magukat. Az akkor 58 éves Sullenberger húzása ugyan kétségtelenül kockázatos volt, mindazonáltal bejött – az esetnek eme kettősségét fogja vizsgálni a film, amely már most rendkívül erős darabnak ígérkezik.

Hanks oldalán a fontosabb szerepeket Aaron Eckhart, Anna Gunn, Sam Huntington és Laura Linney játssza a Sullyban, amely szeptember 9-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik