Kultúra

Ewan McGregor élete darabokra hullik az Amerikai pasztorál trailerében

Előzetest kapott a Philip Roth regényéből készülő kőkemény dráma, amelyet a történet főhősét is megformáló McGregor rendez.

Philip Roth regényíró 1997-ben megjelent Amerikai pasztorál (American Pastoral) című regényéből rendezi karrierje első nagyjátékfilmjét a kétszeres Golden Globe-jelölt Ewan McGregor, akinek adaptációjához most megérkezett a ritka erős hangulatú első előzetes.

Az 1960-as években játszódó történet főhőse Seymour “Swede” Levov (McGregor), aki miután fiatalkorában a gimnáziumi sportcsapat ünnepelt sztárja volt, feleségül vette a korábbi szépségkirálynőt, Dawnt (Jennifer Connelly) és azóta is boldogan éli az idillikus, átlagos életét. Az irigylésre méltó Levovéknak később leánygyermeke születik, Merry (Dakota Fanning), aki aztán felcseperedve megdöbbentő döntéssel sokkolja szüleit: lelép otthonról és beáll terroristának, mivel számára ez az egyetlen kifejezési módja a lázadásnak, a másként gondolkodásnak. A vietnami háború idején Merry sok más fiatalhoz hasonlóan szembefordul a rendszerrel és a nemtetszése jeléül felrobbant egy postahivatalt, de ez nem csupán az áldozatokat temeti maga alá, hanem az apja idilli álomvilágát is. Swede Levov élete fenekestül felfordul – a boldogságot a kétségbeesés és a düh váltja fel, ezért úgy dönt, felkutatja lányát és megpróbálja rendbe hozni a rémálommá vált életüket.

A David Strathairn, Peter Riegert, Rupert Evans és Molly Parker mellékszereplésével készülő Amerikai pasztorált október 28-án fogják bemutatni a tengerentúli mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik