Kultúra

Tom Hanks sötét erőkkel száll szembe az Inferno új trailerében

Izgalmas és fordulatos előzetest kapott a harmadik Dan Brown-adaptáció, amelyben Hanks a világvége elkerüléséért fog küzdeni.

Dan Brown 2013-ban megjelent Inferno című regényéből készül az azonos című mozifilm, amelyet A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok után ismét Ron Howard rendez. A részben Magyarországon forgatott produkcióhoz májusban már megérkezett az első előzetes, most pedig itt van a második trailer, amely még az előzőnél is mozgalmasabb.

Az Inferno sztorija szerint Robert Langdon (Tom Hanks) egyszer csak felébred egy olaszországi kórházban és nem tudja, hogyan került oda, miközben egy bizarr vallási relikviát fedez fel a holmija között. Miközben megpróbálja összeszedni magát és kinyomozni, mégis mi történt vele, váratlanul az életére tör egy női orgyilkos, úgyhogy el kell kezdenie menekülni. Az eztán kibontakozó firenzei hajsza során egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks (Felicity Jones) válik a prof segítségévé. Csak úgy szökhetnek meg titokzatos üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről, melyek egy hatalmas kirakós játék megoldásához vezetnek.

A Harvard Egyetem szimbólumkutatójaként visszatérő kétszeres Oscar-díjas Hanks és A mindenség elméletében nyújtott alakításáért aranyszobrocskára jelölt Jones mellett Ben Foster, Irrfan Khan, Omar Sy és Ana Ularu játssza a mellékszereplőket, de futólag Árpa Attila és a Munkaügyekből is ismerős Sarbó Kata is feltűnik majd az alkotásban. Az Inferno egy nappal az amerikai bemutató előtt, október 13-án fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik