Kultúra

Cillian Murphy az egyik legkegyetlenebb náci vezetőre vadászik – trailer

Előzetest kapott az Anthropoid című háborús thriller, amely a Harmadik Birodalom egyik nagykutyája elleni merényletkísérletről fog szólni.

A Kubrick-menetet is író Anthony Frewin és az egyebek mellett a Metro Manilát író-rendező Sean Ellis közös forgatókönyvéből az utóbbi rendezi az Anthropoid (emberszabású) című filmet, amely a most megjelent első előzetes alapján lebilincselőnek ígérkezik.

A megtörtént eseményeket feldolgozó film a cseh ellenállás 1941-ben kitervelt Anthropoid elnevezésű hadműveletének végrehajtására kiválasztott két ex-katona, Jozef Gabčík (Cillian Murphy) és Jan Kubriš (Jamie Dornan) történetét meséli el, akik arra vállalkoztak, hogy meggyilkolják a náci rezsim harmadik emberét: Reinhard Heydrich SS tábornokot.

Az Oscarra is jelölt Ellis filmjében a kiváló Murphy és A szürke ötven árnyalatával ismertté vált Dornan mellett Toby Jones, Harry Lloyd, Charlotte Le Bon és Bill Milner játsszák a mellékszerepeket. Az Anthropoid augusztus 12-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik