Kultúra

A hivatal spinoffjával erősít a Netflix

Ricky Gervais írta, rendezte és főszerepli.

Ricky Gervais és a Netflix kapcsolata továbbra is gyümölcsözően alakul, náluk fut a komikus legutóbbi filmje, a Special Correspondance, és a Derek című sorozat is Netflix-termék. És jön a következő is: az Office, avagy A hivatal spinoffja, ezúttal nem sorozatként, hanem játékfilmnyi hosszúságban. A David Brent: Life on the Road címen készülő rock-áldokuban a főszerepet – az anyasorozat rocksztárságra aspiráló hősét – is Gervais alakítja, ahogy a forgatókönyv és a rendezés is az ő munkája. Már trailer is van egyébként.

A film a BBC-féle sorozatban történtek után néhány évvel játszódik majd, és Gervais szerint “majdnem musical”. Főhősünk, Brent napközben takarítószereket árul, éjjelente viszont zenél, és közben bőszen reméli, előbb-utóbb mégiscsak rocksztár lehet bandájával, a Foregone Conclusionnel. Ezt az életet követi a filmbeli stáb, afféle zenekari turné-doku formában, ami azonban, a témából fakadóan inkább szomorú, egy ambiciózus, de kitörni képtelen muszikus útjának bemutatása. Az áldoku formátum remekül tud működni, pláne humorfronton, így a projekt igazán ígéretesen hangzik.

Gervais, amikor bejelentette, hogy a Netflix vette meg a forgalmazási jogokat, úgy fogalmazott: örül, hogy 20 millió ember láthatja a filmet, míg moziban jó, ha félmillión megnéznék. Ugyan annak idején, a munkálatok kezdetén, épp az anyasorozat hírneve miatt még mozifilmnek indult az ötlet, ám egyfelől közben erősen felemelkedett a Netflix csillaga, másfelől Gervais-nek még kapcsolata is van a céggel, így adta magát a váltás a disztribúcióban. Mindezzel együtt azért továbbra is tervben van, hogy néhány moziban bemutassák a filmet, a netflixes premier pedig, legalábbis az Egyesült Királyságban, augusztus 19-re várható.

Forrás: Slashfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik