Kultúra

Imádták az ukrán gyerekek a Mancsot

Pejó Róbert Mancs című filmje nyerte a legjobb film díját a közönség szavazatai alapján az ukrajnai Children KinoFest-en.

Június első hetében 18 ukrán városban rendezték meg párhuzamosan a gyerekfilmek nemzetközi fesztiválját. A Mancs című alkotást korábban már a Bukarestben megrendezett KINOdiseea filmfesztivál gyerekzsűrije is díjazta, és a chemnitzi gyerekfilm fesztivál fődíját is elnyerte, melyről szintén a gyerekekből álló zsűri döntött.
A Mancs mozifilm a kutya és gazdája közti barátságról, a bizalomról és a hétköznapi hősökről szól. A filmet a valódi Mancs, a miskolci Spider Mentőcsoport 2006-ban elpusztult mentőkutyájának izgalmas története ihlette. Pejó Róbert rendező Mancs történetét egy kislány nézőpontjából mutatja be, aki esti meseként találkozik a mentőkutyával. Az operatőri munkáért Szatmári Péter felelt, a zene Márkos Albert alkotása. A forgatókönyvet Pejó Róbert Szy Katalinnal közösen írta. A Mancs című alkotás a Filmalap támogatásával az Új Budapest Filmstúdió produkciójában, a TV2 együttműködésével készült, producere Kántor László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik