Kultúra

Valóban gondok vannak az új Star Wars-filmmel?

Azt rebesgetik, újra kell forgatni a Zsivány egyes: Egy Star Wars történet című spinoff csaknem felét. Az igazság azonban nagyon más.

A héten kelt szárnyra a pletyka, miszerint a Walt Disney fejesei súlyos újraforgatásokat rendeltek el a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet című spinoff esetében, merthogy az állítólag nem elég feszes és izgalmas, meg nem is elég humoros és laza, meg úgy általában véve sz*r az egész. Ez a híresztelés aztán mára odáig jutott, hogy egyes weboldalak lassan tényként kezelik a dolgot és immár abban is biztosak, hogy a produkció majdnem felét újra kell forgatni. Mindez már eleve igencsak valószerűtlennek tűnt, ezért fogták magukat az Entertainment Weekly munkatársai és utánajártak az igazságnak.

Miként azt végül néhány a Lucasfilmnél magas pozícióban dolgozó, de a neve elhallgatását kérő forrástól sikerült megtudni, szó sincs drámai újraforgatásokról, hiszen ha valóban az lenne a helyzet, a stúdió már meg is változtatta volna a decemberre kitűzött premierdátumot és hónapokkal elhalasztották volna azt, tudniillik a film kb. felének újbóli felvétele betartana nekik minimum őszig. Ezzel szemben a helyzet az, hogy június-július idején valóban lesz vagy 4-5 hét utólagos forgatás és azalatt olyan jeleneteket vesznek fel ismét, amelyekben a szereplők egymással beszélgetnek. Ilyesmire azért van szükség, mert a forgatás alatt jobban összeszokott színészek utólag flottabbul adják elő ugyanazokat a korábban már rögzített jeleneteket, mint az elején. Ráadásul mindebben olyannyira nincs is semmi váratlan, hogy ezt a Lucasfilm már a forgatás megkezdése előtt beütemezte és csupán azért fog a folyamat több, mint egy hónapig tartani, mert mindig macerás újra összehozni a színészeket egy-egy olyan népes szereplőgárdájú produkció esetében, mint amilyen ez is.

Magyarán mindenki megnyugodhat, miután semmi rendkívüli nem történt és nem is igen fog történni a Gareth Edwards rendezésében készülő Zsivány Egyes háza táján, azaz az első nem a saga történetét tovább bonyolító Csillagok háborúja-film továbbra is a tervek szerint december 15-én fog a mozikba kerülni. Addig is érdemes újra megnézni az első előzetesét:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik