Kultúra

Már az amerikai mozikban is az X-Men: Apokalipszis dominál

Nem tartott sokáig az Angry Birds-film regnálása, miután a mutánsmozi simán lenyomta a bevételi listán. Az Alice Tükörországban dobogós lett.

Ahogyan az várható is volt, tiszavirág-életűnek bizonyult az Angry Birds – A film uralma a tengerentúlon, hiszen a múlthéten az Egyesült Államokban is bemutatták az X-Men: Apokalipszist, amely kereken 65 millió dollárral nyitva könnyedén legyőzte a mérges madarakat és egyúttal a 28,1 millióval debütáló Alice Tükörországbannak sem adott esélyt a trón megkaparintására. Az első helytől megfosztott animációs film a második hétvégéjén már csak 18,7 millióra volt képes, így meg kellett elégednie a dobogó legalsó fokával.

Az élen végző két új premierfilm minden toplistás produkciótól elvett néhány helyezést, ezáltal a 15,1 milliót összeszedő Amerika Kapitány: Polgárháború másodikból negyedik, a 9,1 milliót gyűjtő Rossz szomszédság 2 pedig harmadikból ötödik lett. A korábbi éllovas A dzsungel könyve kevesebbel is megúszta és közel 7 millió dollárral csupán egyet veszítve futott be hatodikként. Ezzel szemben a hét vesztese címet is kiérdemlő Rendes fickók már csak 6,3 milliót tudott összeszedni, amely azt eredményezte, hogy három pozíciót bukva zárt hetedikként. A Pénzes cápa 4,2 millióval lett hatodikból nyolcadik, miközben mögé egy már korábban bemutatott alkotás kapaszkodott fel: a Love & Friendship című kosztümös dráma, amely 2,4 millióval a múlt heti tizennegyedik pozíciót javította a kilencedikre. A listát aktuálisan az alig 831 ezer zöldhasút összekaparó Zootropolis – Állati nagy balhé zárja.

Egyebek mellett ezen a héten kerül az amerikai mozikba az első részhez hasonlóan nagyon zűrösnek és pörgősnek ígérkező Tini nindzsa teknőcök: Elő az árnyékból (előzetes itt), illetve a trónok harcás Emilia Clarke és az éhezők viadalás Sam Claflin főszereplésével forgatott Mielőtt megismertelek című romantikus dráma, melyek közül a teknőcös akcióőrületnek mutatkozik több esélye felvenni a versenyt az X-Men és Alice vezette élmezőnnyel.

A teljes hétvégi USA TOP 10 (május 27. – május 29.):

1. X-Men: Apokalipszis – Hétvégi bevétel: $65,0m. Összbevétel: $65,0m. Gyártási költség: $178m.
2. Alice Tükörországban – Hétvégi bevétel: $28,1m. Összbevétel: $28,1m. Gyártási költség: $170m.
3. Angry Birds – A film – Hétvégi bevétel: $18,7m. Összbevétel: $66,3m. Gyártási költség: $73m.
4. Amerika Kapitány: Polgárháború – Hétvégi bevétel: $15,1m. Összbevétel: $372,6m. Gyártási költség: $250m.
5. Rossz szomszédság 2 – Hétvégi bevétel: $9,1m. Összbevétel: $38,3m. Gyártási költség: $35m.
6. A dzsungel könyve – Hétvégi bevétel: $6,9m. Összbevétel: $338,4m. Gyártási költség: $175m.
7. Rendes fickók
– Hétvégi bevétel: $6,3m. Összbevétel: $21,7m. Gyártási költség: $50m.
8. Pénzes cápa – Hétvégi bevétel: $4,2m. Összbevétel: $33,9m. Gyártási költség: $27m.
9. Love & Friendship – Hétvégi bevétel: $2,4m. Összbevétel: $3,4m. Gyártási költség: $3m.
10. Zootropolis – Állati nagy balhé – Hétvégi bevétel: $0,8m. Összbevétel: $335,8m. Gyártási költség: $150m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik