Kultúra

A Trónok harca legutálatosabb karaktere is cuki kissrácként indult

Zseniális dolgokat rejtenek az internet mélységei, például fotókat a Trónok harca ikonikus karaktereinek korábbi szerepeiről. Joffrey, akit talán a széria legelsöprőbb gyűlölete övez, valamikor tündéri szöszke kisfiúként cukiskodott, de Khal Drogo sem volt mindig az a csodálatos hegyomlás, aminek most ismerjük. Fergeteges válogatás.

Natalie Dormer az okos, számító, ledér Margaery Tyrellként keveri a sza lapokat, amióta csak Királyvárba érkezett.

natalie_dormer_margaery

Nem is csoda, van gyakorlata a trón környékén: a Tudorok című szériában Boleyn Annát, VIII. Henrik nejét alakította.

natalie_dormer_tudorok

Margaerynek volt kitől tanulni az intrikát, drága nagymamája, Olenna Tyrell sem az a csendesen kötögető anyóka. Diana Rigg pedig brilliánsan formálja meg.

diana_rigg_olennya_tyrell

Persze nem volt ő sem mindig ekkora (nagy)anyatigris: a ’60-as években például a The Avengers című kémszériában bűvölte a nézőket.

diana_rigg_avengers

Tywin Lannister, a férfi, aki anélkül uralta Westerost, hogy valaha is feltette volna a fenekét a Vastrónra (hogy aztán egy egészen más fajta trónolás közben érje a halál), Charles Dance született hűvös eleganciájától működik ennyire.

charles_dance_tywin_lannister

Dance karakterét már évtizedekkel is korábban a kifogástalan úriember szerepére alkalmazták, például a Rebecca – A Manderley-ház asszonya című minisorozaban – egyébként pont az Olenna Tyrellt alakító Diana Rigg oldalán.

charles_dance_early

A csendes őrültek sorát gazdagítja Cersei királyné szerepében Lena Headey is.

lena_headey_cersei

De játszott már olyan királynőt is, akit nem kívánt minden néző a pokol fenekére: a 300-ban ő volt Gorgo, Spárta királynője.

lena_headey_gorgo_300

A Robert Baratheont alakító Mark Addyt – érthető okokból – nem láthattuk túl sokáig a Trónok harcában, és akkor is meglettünk volna alkalmatlan, alkoholista figurája nélkül.

mark_addy_robert_baratheon

Bezzeg a 2001-es Lovagregény Rolandjaként mennyire cuki volt.

mark_addy_lovagregeny

Joffrey figurájával – pedig kemény a verseny – kevesen versenghetnek eséllyel a legundorítóbb Trónok harca-karakter címért, Jack Gleeson mesterien hozza az ütnivaló rohadékot.

jack_gleeson_joffrey

Pedig anno, amikor a pályáját kezdte, még édes, ártatlan szöszke fiúcskát alakított a Batman: Kezdődik!-ben.

jack_gleeson_batmankezdodik

A Főveréb talán legfanatikusabb híve lett Cersei egykori szexjátékából, Lancel Lannister kissé pszichotikus karakterét Eugene Simon alakítja…

eugene_simon_high_sparrow

…aki anno a Nickelodeon sorozatában, az Anubisz rejtélyes házában villogtatta fiúbandába illő babaarcát.

eugene_simon_nickelodeon

Az Aiden Gillen alakította Petyr „Kisujj” Baelish a széria egyik fő diplomata-intrikusa, akinek azért szintén nem kell messzire mennie egy kis hidegvérért.

aidan_gillen_kisujj

Gillen nem ma kezdte a zsonglőrködést a szavakkal: a Drótban ügyvédet alakított, de ő volt a Fiúk a klubból eredeti, brit változatának is ő volt a főhőse.

aidan_gillen_drot

Natalia Tena Oshát, a legifjabb Starkot védelmező, minden értelemben vad asszonyt alakítja a Trónok harcában.

natalia_tena_osha

Ez a gyerekvédelem-téma neki már megszokott szerep: Nymphadora Tonksként anno Harry Potter védelméért áldozta az életét.

natalia_tena_tonks

A „karakterek a Trónok harcában, akik miért vannak még életben” verseny dobogós helyezettjét, Pycelle mestert Julian Glover alakítja meglehetősen meggyőzően.

julian_glover_pycelle

Ő annak idején már feltűnt egy aprócska, alig fontos moziban: kisebb szerepben ugyan, de szerepelt A Birodalom visszavágban.

julian_glover_birodalom_visszavag

A Véreb brutális alakját Rory McCann kelti életre a maga majd kétméteres termetével.

rory_mccann_vereb

Pedig van érzéke a komédiához is: a Vaskabátok című örökbecsűben kissé ijesztő, nagyon komikus pénztárost alakított. Az a fej!

rory_mccann_hotfuz

Arya a széria talán leghányattatottabb sorsú szereplője, már tényleg mindenütt megfordult jóformán, épp csak a sárkánylovaglás, meg a Másokkal való összefutás maradt ki.

maisie_williams_arya

Az őt alakító Maisie Williamsnek ez az első érdemi szerepe. Alaposan bekezdett, annyi bizonyos. És milyen cuki kislányként indult!

happy birthday to me👧🏻 lol

@maisie_williams által közzétett fénykép, 2015. Ápr 14., 21:09 PDT

Jason Hogy-Képzeled-Hogy-Ennyire-Gyönyörű-Vagy Momoa a széria abszolút alfahímje, Khal Drogo szerepében olvasztotta semmivé a bugyikat – igazságtalanul rövidke ideig. jason_momoa_khal_drogo A színész ugyanakkor nem volt mindig ennyire kemény csávó: mielőtt felkapott magára vagy negyven kiló színizmot, egyebek mellett a Baywatchban tűnt fel sokadrangú szépfiúként.   jason_momoa_baywatch A sárkányok anyját, a Hét Királyság leghosszabb nevű, és állítólag leggyönyörűbb nőjét Emilia Clarke alakítja. emilia_clarke_daenerys Az ezüsthajú lány valójában barna, és egyebek mellett a Triassic Attack című ZS-mozival kezdte karrierjét, melyben életre keltett dinoszaurusz-fosszíliák (!!!) fenyegetik az emberiséget.   emilia_clarke_triassic_attack Iain Glen a viszonzatlan szerelemtől sújtott Jorah Mormontot alakítja a sorozatban, szerencsétlent az ág is húzza. Vagy ha nem az ág, akkor a kőemberek. iain_glen_jorah_mormont Glen nem először találja szemben magát kőkemény nőkkel: a Lara Croft: Tomb Raiderben is így volt ez.   iain_glen_tomb_raider Nathalie Emmanuel a gyönyörű, okos és megbízható Missandei szerepében tündököl a sorozatban. natalie_emmanuel_missandei Korábbi fotói pedig erősen arra utalnak, hogy Emmanuel felfedezte az örök fiatalság forrását, ugyanis a Hollyoaks című sorozatból származó fotó alapján nagyon úgy tűnik, hogy egyáltalán nem öregszik.   natalie_emmanuel_hollyoaks A Stark-lányoknál, úgy tűnik, szokás, hogy olyan színésznő alakítja őket, aki korábban nem igazán játszott még ekkora produkcióban. Sophie Turner ugyan azóta X-Men lett, de a Trónok harca előtt csak kisebb projektekben dolgozott. sophie_turner_sansa_stark Mondjuk mindez nem akkora meglepetés, ha kiemeljük azt az apróságot, hogy Turner ijesztően fiatal, még csak húszéves. Filmbeli húgához hasonlatosan ő is szívesen posztol gyerekkori fotókat: tessék, ebből lett a cserebogár.  

Throwback to mini us @elliejjohnson 😝😳😘 Sophie Turner (@sophiet) által közzétett fénykép, 2014. Febr 24., 10:56 PST

Gwendoline Christie a sorozatban a két lábon járó harcias, pátoszos hűség maga: Brienne szerepében most épp Északon próbálja megvédeni Sansát, miközben mindenki azon drukkol, hogy mikor jönnek már össze Tormunddal.

gwendoline_christie_brienne

Az amazon annak idején finomabb karakterként indította karrierjét: egyik első szerepe a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című moziban a híres „Stílusos Vásárló 2” szerepében csíphették el az éles szeműek.

gwendoline_parnassus

A Stephen Dillane alakította Stannis Baratheonnál is láttunk már kompetensebb trónkövetelőt. Lássuk be, vérmágia nélkül még ezt a keveset sem sikerült volna elérnie.

stephen_dillane_stannis_baratheon

Dillane igen sokat változott azóta, hogy anno Nicole Kidman oldalán Leonard Woolfot, Virginia Woolf férjét alakította Az órákban.

stephen_dillane_az_orak

Liam Cunningham Ser Davosként szintén a hűség mintaképeként szerepel a sorozatban.

liam_cunningham_davos

Nem először játszik ilyen szerepet: Sean Connery oldalán Artúr király hű lovagja volt Az első lovagban.

liam_cunningham_lovag

Briliánsan néznek ki mindannyian a korai fotókon! Neked ki a kedvenced?

 

via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik