Kultúra

Francia fesztiválok törölték az Eagles of Death Metal koncerjét a frontember muszlimellenes megszólalásai miatt

Két francia fesztivál is törölte az Eagles of Death Metal koncertjét, miután az együttes frontembere kritikai megjegyzéseket tett a muszlimokra.

A Rock en Seine és a Cabaret Vert fesztivál nem ért egyet az énekes-gitáros álláspontjával, ugyanis Jesse Hughes szerint a

Bataclan muszlim személyzete is részt vett az ottani támadásokban.

Az együttes hőssé vált Franciaországban, miután dzsihádista támadás érte a koncertjüket, amin 90 ember meghalt a 130 ember életét követelő párizsi támadássorozatban.

Hughes ellentmondásosan nyilatkozott azóta a témáról. A frontember köztudottan a jobboldali politika felé húz és támogatja a fegyvertartást, ugyanúgy a republikánus elnökjelölt, Donald Trump.

Egy interjúban Hughes a muszlimok nagyobb ellenőrzését kérte nyugaton, és azt állította, a konzervatív keresztényeket jogtalanul okolják a globális problémákért.

Láttam, ahogy muszlimok az utcán ünnepelnek a támadások alatt. A saját szemeimmel láttam. Élőben. Honnan tudták, mi történik? Biztosan voltak egyeztetések

– mondta Hughes

Trump a szeptember 11-i terrortámadással kapcsolatban hangoztatta, hogy látott muszlimokat ünnepelni. Ugyan erre nincs semmilyen dokumentált bizonyíték.

A frontember márciusi interjújában felhozott vádakat tagadja a Bataclan, mondván, a hely biztonsági emberei több száz életet mentettek meg.

Hughes az ekkori nyilatkozatáért elnézést kért, azt mondta, abszurd állításai a trauma következményei voltak.

(TheGuardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik