Kultúra

Törött lábbal is sikeres volt Axl Rose beugrása az AC/DC énekeseként

Sikeres volt Axl Rose-nak, a Guns N' Roses rockegyüttes frontemberének a beugrása az AC/DC énekeseként Lisszabonban, ahol az ausztrál rockbanda szombat este megkezdte világkörüli koncertkörútjának európai szakaszát.  

“Milyen klassz itt lenni” – üdvözölte Rose a rajongókat, akik üdvrivalgásban törtek ki, amikor az énekes belekezdett az AC/DC olyan legendás dalaiba, mint a Back in Black vagy a Thunderstruck.

Az 54 éves Rose az után vállalta a beugrást, hogy az AC/DC márciusban kénytelen volt megszakítani amerikai turnéját, mert az orvosok arra figyelmeztették Brian Johnson énekest, hogy elveszítheti a hallását, ha újra színpadra lép. A turné további koncertjeit későbbre halasztották és közölték, hogy vendégénekessel fognak fellépni. Április közepén jelentették be, hogy Axl Rose vállalkozott a feladatra.

@pmgsousa által közzétett videó, 2016. Máj 7., 13:15 PDT

A rajongók elégedetten nyilatkoztak Rose fellépéséről. “Rose nagyon tiszteli az AC/DC-t, és a hangja is megvan a zenéjéhez” – mondta egyikük. Egy spanyol férfi, aki a Kanári-szigetekről ugrott át a lisszaboni koncertre úgy vélte, hogy Brian Johnson “pótolhatatlan, de Axl Rose egy nagyon jó énekes.”

Az AC/DC 1973 óta több mint 200 millió lemezt adott el. Hatéves szünet után 2014-ben jelent meg új albumuk, a Rock or Bust. Ez az első lemez, amelyen Malcolm Young gitáros, a banda egyik alapítója nem szerepel, ő ugyanebben az évben egészségi okokra hivatkozva bejelentette visszavonulását.

Az európai koncertkörút keretében május 19-én a bécsi Ernst Happel Stadinoban lép fel az AC/DC Axl Rose-zal kiegészülve.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik