Kultúra

Az Ex Machina robotlánya lesz az új Lara Croft

Angelina Jolie után egy kevésbé femme fatale-karakter játssza Croftot az új Tomb Raiderben.

Az MGM Tomb Raider-rebootja már Angelina Jolie nélkül készül majd, ezt már jó ideje lehetett tudni – most pedig megvan az új főhős: a stúdió tegnapi bejelentése alapján az Ex Machina elbűvölő robotlányát és A dán lányban Einar/Lili feleségét alakító Alicia Vikander lehet az új Lara Croft. A svéd színésznő mellett a rendező is Észak-Európából érkezik: a norvég Roar Uthaug dirigálja a filmet.

A szerepre más színésznők, köztük Daisy Ridley neve is felmerült, de egyes források szerint mindig is Vikander volt az első számú jelölt, csak azért nem jelentették be már korábban a főszereplő kilétét, mert egy friss forgatókönyv-változatra vártak. Az MGM 2013-ban vette meg a videojáték jogait, hogy Graham King GK Film nevű produkciós cégével társulva elkezdhessék a reboot fejlesztését. King, aki 2011-ben megszerezte a jogokat a Square Enixtől producerként dolgozik majd a projektben.

danish_girl_dan_lany_alicia_Vikander_eddie_redmayne

Az eredeti videojátékot 1996-ban jelentette meg a londoni Eidos, amely ma már a fent említett Square Enix része, a játékból 35 milliónál is több példányt adtak el, 2013-ban érkezett egy újabb verzió fiatalabb Crofttal, még több akcióval. A Paramount két Tomb Raider-filmmel is piacra lépett Angelina Jolie-val a főszerepben, 2001-ben és 2003-ban, a két mozi összesen 432 millió dollárt termelt a stúdiónak világszerte.

Vikander A dán lánnyal – melyet mi is méltattunk – idén behúzta első Oscar-díját, a Golden Globe-ra meg egyből két szereppel is jelölték: A dán lány mellett az Ex Machinában nyújtott, szintén kiemelkedő alakításáért. Legközelebb egy Tulip Fever című drámában, majd a soron következő Bourne-filmben láthatjuk, az után pedig a Fény az óceán felett című filmben, mégpedig Michael Fassbender nejeként, akivel a való életben is egy párt alkotnak.

ex_machina_LC

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik