Kultúra

Joseph Gordon-Levitt Edward Snowdenként menti meg a világot

Az Oliver Stone rendezésében készülő Snowden című thrillerben, amely a most megjelent előzetese alapján roppant izgalmas lesz.

Luke Harding 2014-ben kiadott The Snowden Files című könyve alapján A kelletlen útitársat is jegyző Kieran Fitzgerald forgatókönyvéből készül a Snowden című produkció, amelyet a háromszoros Oscar-díjas Oliver Stone rendez.

A sokat méltatott könyvet feldolgozó film Edward Snowden személyes történetét meséli el, kezdve onnantól, hogy katona akart lenni, de egészségügyi okokból leszerelték, majd a briliáns elméje miatt az NSA és a CIA is alkalmazta, ahol felismerve a hírszerzési ügynökség azon technikáját, hogy a mobiltelefonjaikon keresztül hallgatják le az embereket, úgy döntött, kiszivárogtatja a módszert leleplező szigorúan titkos dokumentumokat. A kétszeres Golden Globe-jelölt Joseph Gordon-Levitt címszereplésével közelgő alkotás Snowden magánéletét és a szivárogtatása következményeit is közelebbről be fogja mutatni.

Az impozáns színészgárdájú Snowdenben Gordon-Levitt mellett Shailene Woodley, Nicolas Cage, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson, Rhys Ifans, Scott EastwoodJoely RichardsonTimothy Olyphant és Ben Schnetzer játssza a mellékszereplőket. A Snowden szeptember 16-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik