Kultúra

Robert Downey Jr. harmadjára is Sherlock Holmes lesz

A színész egy interjúban beszélt a harmadik film alakulásáról, illetve arról, mennyire várja már, hogy elkezdjék a forgatást.

Az egyéb kisebb szerepek mellett Tony Stark és Sherlock Holmes megformálójaként az új évezred egyik mozis ikonjává avanzsált Robert Downey Jr. mostanság a májusban a mozikba kerülő Amerika Kapitány: Polgárháborút promótálja, ám a Shortlistnek adott interjújában a régóta a levegőben logó Sherlock Holmes 3 alakulásáról is beszélt.

Jelenleg is folyamatosan tárgyalunk róla. Ha meg tudnánk csinálni Skype-on keresztül, leforgatnánk a filmet egy hét alatt. Szóval rajta vagyunk az ügyön és már idén szeretnénk elkezdeni. Nagy és strapás dolog összehozni egy ilyen mozit. Én állandóan fáradt vagyok, de egyszersmind roppant izgatott is ezzel a projekttel kapcsolatban.

Magyarán Downey Jr. és a feltehetően a harmadik felvonást is rendezni szándékozó Guy Ritchie jó eséllyel már ebben az évben belevág majd a Sherlock Holmes 3 munkálataiba, miután a színész ugyan játszani fog a rövidesen forgó új Pókember-moziban, viszont azt leszámítva 2016-ra nincs más produkciója ütemezve.

A harmadik Sherlock-film kapcsán már augusztusban kiderült, hogy készül a forgatókönyve, amelyet Lionel Wigram és Drew Pearce párosa dolgoz ki. A produkcióban Downey Jr. mellett Dr. Watsonként Jude Law és Irene Adler szerepében Rachel McAdams visszatérése tűnik még valószínűnek, bár egyelőre hivatalosan egyiküket sem erősítették meg.

Forrás: Coming Soon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik