Kultúra

Michael Keaton a McDonald’s alapítójaként brillírozik

Előzetest kapott Az alapító című életrajzi film, amelyben a színész a világ legnagyobb gyorsétterem-hálózatának atyját fogja megformálni.

A két Oscarra jelölt A pankrátort is író Robert D. Siegel és a többek között A szív bajnokai és a Banks úr megmentése című alkotásokat levezénylő John Lee Hancock rendezésében készül Az alapító (The Founder) című életrajzi dráma, amelyben a Birdman-ben nyújtott alakításáért Arany Glóbusszal kitüntetett és Oscarra is jelölt Michael Keaton játssza Ray Krocot, a McDonald’s legendás alapítóját.

A produkció Kroc felemelkedéséről és a McDonald’s sikeréért vívott küzdelmeiről fog szólni, miután az eredetileg a McDonald fivérek: Richard és Maurice által 1940-ben létrehozott kis étteremláncot Kroc, az ambiciózus üzletember 1955-ben megvásárolta, majd egy az egész világot meghódító gyorsétterem-birodalommá futtatta fel.

Az előzetes alapján a filmben nagyot alakító Keaton mellett Laura Dern, Patrick WilsonLinda CardelliniNick OffermanJohn Carroll Lynch és B.J. Novak játsszák a mellékszerepeket. Az alapító augusztus 5-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik