Kultúra

Offshore botrány: Még Almodovar bemutatója is elmarad

Elmaradt Pedro Almodóvar új, összességében a huszadik filmjének szerdára tervezett sajtóbemutatója, mivel az Oscar-díjas rendező és testvére, Augustín neve is felbukkant a panamai offshore-cégek tulajdonosai között, akiknek listája a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodából szivárgott ki.

A sajtóbemutatót a Julieta című dráma hivatalos április 8-ai spanyolországi premierje előtt tartották volna meg, de a producer, az El Deseo nevű cég attól tartott, hogy az újságírók figyelmét eltereli az ügy az alkotásról.

Az El Deseo az Almodóvar-testvéreké, a rendező testvére irányítja. Augustin Almodóvar az offshore – botránnyal kiadott közleményében mindenért vállalta a felelősséget. Azt mondta, akkoriban még tapasztalatlan volt a vállalkozásban, szakértők javasolták neki, jó megoldás lehet a panamai cég a terjeszkedésben.

Nagyon sajnálom, hogy ártottam a testvéremről kialakult képnek.

Pedro Almodóvar nem nyilatkozott az ügyben. Az Antenna3 nevű televíziós csatornának ugyan sikerült az autóban ülő rendezőt szóra bírnia, de csak annyit mondott, hogy a közleményben minden benne van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik