Kultúra

Jean Renoék nem fognak finomkodni a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3-ban

Megérkezett a francia forradalom idején játszódó komédia végső előzetese, amelyben a szereplők sűrűn odamondogatnak egymásnak.

Az 1993-as Jöttünk, láttunk, visszamennénk és az 1998-ban bemutatott Az időalagút alcímű sequel után idén folytatódnak a bátor Godefroy lovag és segédje, a bolondos Jacques-Foches kalandjai, ráadásul a széria közelgő harmadik része pontosan ott fogja felvenni a fonalat, ahol az előző abbamaradt: a francia forradalom kellős közepén.

A történet szerint a Godefroy de Montmirail herceg (Jean Reno) és hű fegyverhordozója, Jacques-Foches (Christian Clavier) alighogy megérkeznek a 18. századi Franciaországba, máris Jacques-Foches egy újabb leszármazottjába, Jacques Focheaux-ba botlanak, aki nem elég, hogy Bonaparte Napóleon tanácsadója, de még közvádló is. Ő persze rögtön guillotine alá akarja küldeni hőseinket, illetve Godefroy arisztokrata utódait, akik a felettébb arrogáns viselkedésükkel húzták ki a jakobinus diktatúra híveinél a gyufát. Godefroy herceg azonban nem adja könnyen magát és szembeszáll az undok Focheaux-val.

A Christian Clavier és Jean-Marie Poiré forgatókönyvéből az utóbbi rendezésében készült Jöttünk, láttunk visszamennénk 3. – A forradalom április 14-én kerül a magyar mozikba.

Forrás: Freeman Film

Ajánlott videó

Olvasói sztorik