Kultúra

Hans Zimmer: “Végeztem a szuperhősfilmekkel”

A zeneszerző egy interjúban jelentette be, hogy a jövőben nem komponál többé szuperhősös produkciókhoz zenét.

Korunk egyik legsikeresebb hollywoodi zeneszerzője, Hans Zimmer a BBC-nek adott interjújában bejelentette, hogy szakít a szuperhősmozikkal és a jövőben nem fog többé ilyen produkciók számára aláfestést komponálni. Az 58 éves német mester elmondta, hogy az új évezredben nagyon sokat kivettek belőle ezek a filmek, amelyekhez az utóbbi időben már egyre nehezebben talált ki új melódiákat.

Én dolgoztam Chris Nolan-nel már a Batman: Kezdődik!-en is 12 évvel ezelőtt, szóval miközben a Sötét lovag trilógia neked három film, addig nekem ugyanaz 11 év volt az életemből.

– magyarázta döntését Zimmer, aki az elmúlt években Az acélember és A csodálatos Pókember 2 zenéjét is szerezte. A bejelentése értelmében karrierje utolsó szuperhősös munkájává vált a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, amellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy ezt már különösen nagy kihívásnak élte meg:

Ezt már nagyon nehéz volt megcsinálnom. Nehezen találtam új zenei nyelvet a filmhez.

Habár szakít a szuperhősmozikkal, nagyon azért nem kell aggódnunk amiatt, hogy Hans Zimmer a jövőben nem szerez majd nagyszabású filmekhez zenét, ugyanis már biztos, hogy Ron Howard harmadik Dan Brown regényadaptációja, az Inferno mellett Christopher Nolan Dunkirk című háborús eposzának is ő komponálja a muzsikáját.

Zimmer egyébként áprilistól európai koncert turnéra indul, melynek hazai állomásán május 11-én a Papp László Budapest Sportarénában is színpadra lép.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik