Kultúra

Meghalt Garry Shandling

A Marvel filmekből is ismert, kétszeres Golden Globe-jelölt színész és komikus 66 éves volt.

Elhunyt Garry Shandling amerikai színész, komikus és tévés producer, aki egyelőre ismeretlen okokból vesztette életét, miután tegnap mentőt hívtak hozzá és otthonából az egyik Los Angeles-i kórházba szállították.

Az 1949-ben Chicago városában született Garry Emmanuel Shandling a komikusi pályája mellett a ’80-as évek második felétől kezdett színészkedni és az évtizedek során olyan tévés, illetve mozis produkciókban tűnt fel, mint a Zűrzavaros éjszakák, A sors útjai, a Segítség, karácsony!, a Dr. Dolittle, a Zűrzavar, A nőfaló ufó, az X-akták, a Félrelépősdi, a Zoolander, a trendkívüli, a Fuss, Ronnie, fuss!, a Házasság a négyzeten, a Túl a sövényen és A diktátor. Az új évezredben ő játszotta Stern szenátort a Vasember 2-ben, valamint az utolsó mozifilmjében, az Amerika Kapitány: A tél katonájában.

Shandling 1986-1990 majd 1992-1998 között két komédia show-t is vezetett, ezek az It’s Garry Shandling’s Show. és a The Larry Sanders Show voltak, melyek közül az utóbbiért 1995-ben és ’96-ban is Arany Glóbuszra jelölte őt a Hollywood Foreign Press szervezete.

Forrás: The Guardian, IMDb

Ajánlott videó

Olvasói sztorik