Kultúra

Beszélő állatok gyűrték le Deadpoolt az amerikai mozikban

Erősen nyitott a Disney-féle Zootropolis, miközben a nagyszájú mutáns moziját még a Támadás a Fehér Ház ellen 2. is lenyomta.

Miként az várható volt, a nyitóhétvégéjén át is vette a vezetést az amerikai bevételi lista élén a Zootropolis – Állati nagy balhé című animációs film, amely 73,7 millió dollárt termelve simán verte a teljes mezőnyt és az azt három héten keresztül vezető Deadpoolt is. A debütálásakor történelmet író antihős mozija mostanra eléggé visszavett, így eshetett meg vele az, hogy 16,4 milliót gyűjtögetve a dobogó legalsó fokára kényszerült, ugyanis a magyar mozikban majd meglehetősen képzavaros címmel futó Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma 21,7 millióval nyitva befurakodott elé másodiknak.

A dobogósok után megint csak egy új produkció következik: ez a Tina Fey és Margot Robbie főszereplésével készült Whiskey Tango Foxtrot című háborús komédia, amely még a gyengécske 7,6 milliós eredményével is befért negyediknek. Másodikból ötödiknek esett vissza az instant hatalmas anyagi bukássá vált Egyiptom istenei, amely ezúttal már csak 5 millió zöldhasúra volt képes, míg a hatodik az a Joseph Fiennes neve fémjelezte Risen lett 3,8 millióval, amely egy hete még negyedik volt. Hetedikként a négy pozíciót is rontó Kung Fu Panda 3 zárt 3,5 millióval, mialatt 3,3 millióval a nyolcadik A visszatérő lett, amely a mezőnyben egyedüliként tudott javítani a múlthéthez képest, ugyanis a legutóbb még tizedik volt. Kilencedikként a hármat visszaeső Eddie, a sas című humoros sport- és életrajzi film végzett 3,1 millióval, míg a listát aktuálisan az ugyancsak három helyet veszítő The Witch című boszorkányos horror zárja 2,5 millióval.

Ezen a héten fog az amerikai mozikba kerülni a 2008-as Cloverfield különös folytatása, a határozottan parának ígérkező 10 Cloverfield Lane, továbbá a Boratként elhíresült Sacha Baron Cohen legújabb ökörsége, az Agyas és agyatlan, amelyek közül a Zootropolis elsőségét vélhetően egyik sem fogja fenyegetni, ugyanakkor a dobogóra még simán felkapaszkodhatnak, főleg a misztikus Cloverfield-sequel.

A teljes hétvégi USA TOP 10 (március 4. – március 6.):

1. Zootropolis – Állati nagy balhé – Hétvégi bevétel: $73,7m. Összbevétel: $73,7m. Gyártási költség: $150m.
2. Támadás a Fehér Ház ellen 2. – London ostroma – Hétvégi bevétel: $21,7m. Összbevétel: $21,7m. Gyártási költség: $60m.
3. Deadpool – Hétvégi bevétel: $16,4m. Összbevétel: $311,1m. Gyártási költség: $58m.
4. Whiskey Tango Foxtrot – Hétvégi bevétel: $7,6m. Összbevétel: $7,6m. Gyártási költség: $35m.
5. Egyiptom istenei – Hétvégi bevétel: $5,0m. Összbevétel: $22,8m. Gyártási költség: $140m.
6. Risen – Hétvégi bevétel: $3,8m. Összbevétel: $28,6m. Gyártási költség: $20m.
7. Kung Fu Panda 3 – Hétvégi bevétel: $3,5m. Összbevétel: $133,8m. Gyártási költség: $145m.
8. A visszatérő – Hétvégi bevétel: $3,3m. Összbevétel: $175,9m. Gyártási költség: $135m.
9. Eddie, a sas – Hétvégi bevétel: $3,1m. Összbevétel: $10,8m. Gyártási költség: $23m.
10. The Witch – Hétvégi bevétel: $2,5m. Összbevétel: $20,9m. Gyártási költség: $3,5m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik