Kultúra

Christian Bale: “Jobb Batman is lehettem volna”

Az Oscar-díjas színész egy interjúban fogalmazta meg A sötét lovag trilógiában nyújtott alakításával kapcsolatos kritikáját.

A Terrence Malick rendezésében készült Knight of Cups című filmjének promóciója keretében adott interjút a Yahoo Movies-nak Christian Bale, aki a beszélgetés során kitért az új évezred legsikeresebb és legsikerültebb szuperhősös filmszériájának számító A sötét lovag trilógiára, amely a karrierjében is meghatározóvá vált. A színész ennek ellenére most az interjúban elárulta, mind a mai napig nem elégedett önmagával és azzal, amit Batmanként 2005. és 2012. között letett az asztalra:

Nem igazán sikerült véghezvinnem a trilógiában azt, amit szerettem volna. Chris Nolan megcsinálta, de úgy érzem, én nem. Batman egy nagyon-nagyon sötét és elcseszett karakter – erre akkor ébredtem rá, amikor először felvettem a jelmezt. Úgy éreztem, barom lennék nem kihasználni ezt és megmutatni, legbelül milyen egy rettenetes figura is ő. Azonban nem jött össze.

Visszaemlékezve és azon morfondírozva, igazából mi is gátolta meg őt az igazán sötét denevérember megformálásában, Bale néhai barátjánál, Heath Ledgernél és a posztumusz Oscar-díjjal kitüntetett színész A sötét lovagban nyújtott zseniális Joker-alakításánál lyukadt ki, amellyel kapcsolatban ezt mondta:

Heath felbukkant és egyszerűen tönkretette minden tervemet, mert egyértelművé vált, hogy Ő sokkal érdekesebb nálam, illetve annál, amit én csinálok.

Forrás: Yahoo Movies via The Guardian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik