Kultúra

Meghalt George Kennedy

Az Oscar-díjas színészt 91 éves korában érte a halál.

Elhunyt George Kennedy amerikai színész, aki elsősorban az Airport-filmek Joe Patronijaként és a Csupasz pisztoly-trilógia Ed Hocken századosaként vált ismertté, miközben az elmúlt 60 évben több mint száznyolcvan tévés és mozis produkcióban játszott.

Kennedy 1925-ben született New Yorkban és a színészi pályáját az 1950-es évek közepén kezdte. Kisebb tévés szerepeket követően az évtizedek során olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Szemben az árral, a Káprázat, A Főnix útja, A piszkos tizenkettő, A bandita, a Hamis tanú, a Villám és Fürgeláb, a Földrengés, a Halál a Níluson, a Távoli igazság, a Dallas, a Kicsi kocsi Hollywoodban, a Chipkatonák, az Élet a ranchon és a Kívül tágasabb. Utolsó szerepét a 2014-ben készült Hazárdjáték című bűnügyi drámában vállalta.

George Kennedy-t az amerikai filmakadémia 1968-ban a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal tüntette ki a Paul Newman főszereplésével készült Bilincs és mosolyban nyújtott alakításáért. Abban az évben ugyanezért Golden Globe-ra is jelölték, illetve 1971-ben is kapott Glóbusz-jelölést, a kultikus Airport főszerepéért.

Forrás: Variety, IMDb

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik