Kultúra

Megvan, ki játszhatja a Marvel következő hősét: Vasöklöt

A Marvel és a Netflix negyedik szuperhősös sorozatának főhősét egy a Trónok harcából ismert fiatal színész fogja megformálni.

Teljessé vált a The Defenders, vagyis a Védelmezők sorozatának csapata, amelyben a Fenegyerek (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter) és Luke Cage (Mike Colter) után immár biztosan Finn Jones fogja játszani Iron Fist karakterét, magyarul Vasökölt, miután a Marvel és a Netflix bejelentette, hogy a Trónok harcában Loras Tyrellt alakító 27 éves britet választották ki a szerepre. Természetesen a kvartett többi tagjához hasonlóan előbb még Vasököl is saját szériát fog kapni, amelyet várhatóan még az idén útjára indít majd a Netflix.

Finn Jones mint Loras Tyrell a Trónok harcában. Fotó: HBO
Finn Jones mint Loras Tyrell a Trónok harcában. Fotó: HBO

Vasökölről röviden annyit kell tudni, hogy a valójában Daniel Rand nevű figura kilenc éves korában, a Himalájában elveszítette a szüleit, miután az apját a barátjának hitt üzlettársa gyilkolta meg, az anyja pedig farkasok áldozta lett, miközben a fiát védelmezte. Az árván marad ifjút eztán a legendás elrejtett város, K’un-Lun uralkodója, Yü-Ti fogadta be. Daniel tíz évet töltött K’un-Lun falai között, ahol elsajátította a város speciális kung fu harcművészetének titkait és végül Vasököllé, az “élő fegyverré” vált. A sorozat várhatóan azzal a felütéssel fog indulni, hogy Rand egy nap visszatér szülővárosába, New Yorkba, hogy ott aztán puszta kézzel számoljon le apja gyilkosával és az utcákat uraló alvilági alakokkal.

Forrás: Slashfilm, Marvel Database Wikia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik