Kultúra

Szenzáció: jön az Űrgolyhók 2!

Legalábbis úgy tűnik. Konkrétan még semmi sem biztos, csak az, hogy New Yorkban megjelentek a film első plakátjai.

Közel harminc évvel a kultikus Csillagok háborúja paródia bemutatását követően most váratlanul felcsillant a remény, hogy Mel Brooks mégiscsak beadja a derekát és elkészíti az Űrgolyhók folytatását, amiért a rajongók már évtizedek óta könyörögnek neki. Az új reménysugarat a New York-i aluljárókban megjelent poszterek jelentik, amelyek nemcsak klasszul néznek ki és Az ébredő Erőre reflektálnak, de már a sequel címét is feltüntetik, amely Spaceballs: The Search for More Money (Űrgolyhók: Kutatás több pénz után) lesz.

Természetesen az sem kizárt, hogy ez a plakátos jelenség egy nagy kamu és valójában nem is készül a folytatás, amelyre sajnos megvan az esély, tekintve, hogy ezidáig nem érkezett semmi hír az Űrgolyhók 2 előkészületeiről. Mindenesetre még mielőtt elkeserednénk, idézzük fel Mel Brooks egyik múltbéli nyilatkozatát, amelyben a sequel ötletével kapcsolatosan úgy fogalmazott, hogy szerinte azt az új Csillagok háborúja, vagyis a Star Wars: Az ébredő Erő bemutatása után lenne a legalkalmasabb tető alá hozni:

Ha megcsinálnám a filmet, akkor annak az új Star Wars után kellene kijönnie – talán pár hónappal. Az lehetne az én nagy hétvégém. Teljesen mindegy lenne, hogy esetleg hatalmas bukássá válik-e és még csak a beleölt pénzt sem hozza vissza, de már a mozikba kerülését megelőző várakozás miatt megérné… Még mindig megvan a csapatból Daphne Zuniga (Vespa hercegnő) és ha elvállalja, akkor Rick Moranis (Lord Helmet), meg persze itt vagyok én is.

Forrás: Slashfilm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik