Kultúra

Mégsem Mads Mikkelsen lesz a Star Wars-előzményfilm főgonosza

Persze az se kizárt, hogy csak félrevezetésről van szó.

A Gareth Edwards rendezésében készülő spinoff, az idén decemberben érkező Rogue One: A Star Wars Story arról a lázadó kommandóról szól majd, amelynek tagjai megkísérlik ellopni az első Halálcsillag terveit. A Rogue One főszereplőjét a Mindenség elméletéért Oscar-díjra jelölt Felicity Jones játssza, miközben az oldalán csupa kiváló színész tűnik majd fel, többek között Mads Mikkelsen, Forest Whitaker, Ben Mendelsohn, Alan Tudyk és Diego Luna is.

Azonban nagy kérdés, hogy Mikkelsen vajon milyen szerepet kap ebben a történetben. Az eddigi egybehangzó vélemények szerint a dán színész egy Galen nevű karaktert formál majd meg, aki az epizód gonosztevője is lesz egyben.

Sokan ezt abból következtetik, hogy Galen Marek nevű karakter már szerepelt egy korábbi Star Wars-játékban, a figura pedig Darth Vader titkos tanítványa volt. Mads Mikkelsen azonban legújabb nyilatkozatában kategorikusan cáfolta, hogy ő lenne a spinoff antagonistája:

Nem, a karakterem nem a rossz fiú, de ennél többet nem mondhatok.

Persze az sem kizárt, hogy ez csak terelés vagy részigazság, ugyanis vannak olyan pletykák, amely szerint a Galen egy olyasféle tudós, mint Oppenheimer vagy Teller Ede, akinek terveit rossz dolgokra használják. Vagyis az sem kizárt, hogy Mikkelsen a Halálcsillag létrehozásában játszik fontos szerepet. Viszont akármi is Galen funkciója, az már biztos, hogy A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között játszódó történetben bizonyosan feltűnik Darth Vader.

A Rogue One: A Star Wars Story December 15-én kerül a hazai moziba.

Forrás: Cinemablend

Ajánlott videó

Olvasói sztorik