Kultúra

Itt az újabb Disney-reboot, a Peti sárkánya

Az 1977-es feldolgozás a Maugli és a sárkány alcímet is viselhetné. Trailer.

Az eredeti alapanyag megléte is furcsa, hiszen a stúdió a karaktert eleve csupán disneylandi látványosságnak szánta, így nem is csoda, hogy túl nagy népszerűségnek sosem örvendett a film.

Ehhez képest idén úgy döntött a Disney, hogy Peti (Pete) valamint tevefejű, tehénfülű krokodiltestű sárkánya, Elliot kalandjai ismét vászonra kerüljenek, igaz már nem rajzolt animációval és musical-betétekkel, hanem a kor elvárásainak megfelelő CGI-val és ismert színészekkel.

Ráadásul az új verzióban Peti egy vadonba keveredett kisfiú lesz, aki hat évig él Bagira és Balu híján egy sárkánnyal az erdőben, akit viszont csak ő lát.

Ilyen volt az eredeti Peti és sárkánya
Ilyen volt az eredeti Peti és sárkánya

A film cselekménye szerint Robert Redford egy öreg favágót alakít, aki éveken keresztül azzal hülyíti a helyi gyerekeket, hogy az erdőben egy sárkány él. Lánya, Bryce Dallas Howard erdészként tevékenykedik, aki egy napon megismerkedik a 10 éves Petivel/Pete-tel, aki azt állítja, már 6 éve él az erdőben Elliot nevű zöld sárkányával, akinek a leírása rímel arra, amivel apja eteti a kicsiket, így utána néz a dolognak.

A filmben feltűnik még Wes Bentley és Karl Urban is, a kisfiút pedig Oakes Fegley játssza. A Peti sárkánya augusztusban érkezik majd a mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik