Kultúra

Ezekért kellett volna fennmaradnod: 10 filmtrailer a Super Bowlról

Ha nem kíséred nyomon az amerikaifutball-bajnokságot, és nem érdekel a döntője sem, speciális reklámjairól tuti hallottál. Össze is szedtük gyorsan, mit aludtál át.

Az eseményről annyit, hogy az előzetes várakozások után óriási meglepetés, hogy a Denver Broncos nyerte az év legjobban várt meccsét a Carolina Panthers ellen, 24-10-re. Lady Gaga énekelte a himnuszt, a félidőben volt Coldplay, Beyoncé és Bruno Mars, a végén pedig Peyton Manning emelte magasba a Vince Lombardi-trófeát – karrierje során másodszor. Emellett tucatnyi reklámszpot is érkezett a szünetekben, természetesen a nagyobb stúdiók egy-egy kedvcsináló erejéig képviseltették is magukat. A „nagy” szót már csak azért is emeljük ki, mert idén már 5 millió dollárba került egy 30 másodperces szpot, ezt pedig nem mindenki engedheti meg magának. Sajnos Star Warsos kedvcsináló nem érkezett.

Amerika kapitány: Polgárháború

Ez az eddigi legsötétebb tónusú Amcsó kapcsós előzetes, ami legfőképpen annak köszönhető, hogy jóformán csak azok a snittek kaptak benne helyet, ahol hőseink egymásra lőnek, vagy rugdalják a másikat. Vájtszemre fel, látható végre a Hangya és Vízió is.

A dzsungel könyve

A Disney élőszereplősített mozihullámjának következő egyede az előzetesek alapján nem is tűnik annyira rossznak, ráadásul az állatok szinkronhangjai (Bill Murray, Scarlett Johansson, Ben Kingsley stb.) is nagyon jól eltaláltak. Ez a trailer a ma hajnali 30 másodperces szpot kibővített verziója:

X-Men: Apokalipszis

Nagyon rövid, de tömör, tökéletesen átjön a cselekmény parája, és végre látjuk Psylocke-ot is:

Jason Bourne

Eddig cím nélkül árválkodott, de a Super Bowl-szpot fellebbenti a fátylat erről is, ami egészen tesztoszteron-szagúra sikeredett. Nem is baj:

Függetlenség napja 2

Roland Emmerich megszállós filmje 20 év után kap folytatást, és a teaser tanulsága szerint a szó szoros értelmében nyakunkba szakad az ég:

Egyiptom istenei

2016-ban a „Jupiter felemelkedése emlékdíj”-nyertese valószínűleg ez a film lesz. Ennél nagyobb bukta biztos nem lesz idén:

Deadpool

A Super Bowlos teaserben ezúttal nem a duma, hanem az akció dominál, de ne aggódjunk, az első kritikák szerint nem rontották el a filmet:

10 Cloverfield Lane

Folytatást kap a found footage szörnyes film, de a teaser egyiket sem tartalmazza. A koncepció mindenesetre jó.

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból

Feltűnik Krang. Ennyi az újdonság, minden más a régi. Megan Fox, teknőcök, ugrabugra, kowabunga.

A kis kedvencek titkos élete

A metálpudli még mindig vicces, reméljük marad még meg nem mutatott poén a filmben is.

Bónusz:

Batman Superman ellen

Két legyet egycsapásra: Turkish Airlines és Az igazság hajnala egy szpotban. A légitársaság elvileg Gotham City-be és Metropolisba is indít járatokat, ráadásul a gothami operaházát, a kultikus helyet, ahol Bruce Wayne szüleit meggyilkolták, a Budai vár reprezentálja. Komolyan!

Marvel

Ez a szpot nem konkrét filmet reklámoz, hanem Marvel-szereplőkkel próbálja eladni a Coca Colát, de azért idetesszük, mert mégiscsak benne van Hulk és a Hangya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik