Kultúra

A szibériai nőknek hála, Leonardo DiCaprio idén biztosan kap Oscart

Ha február 28-án DiCaprio ezúttal sem kapná meg az Oscar-díjat, akkor sem lesz miért aggódni, ugyanis a színész szibériai rajongói, nők egy csoportja Jakutföldről, saját Oscar-díjat fog átadni. Állítólag már el is kezdték gyűjteni és beolvasztani az ékszereiket a cél érdekében, a szobrot ezekből készítenék majd el.

A valódi díjjal szemben, a szobor arany mellett ezüstöt is tartalmaz majd, felfelé fog nézni, nem előre, és egy aranyból készült tradicionális három lábú jakut kupát tart majd a kezében.

Jakutföld ünnepli a kiemelkedő minőségű filmeket, és úgy ítélte, DiCaprio képes inspirálni és gyönyörködtetni közönségét

– nyilatkozta a TASZSZ-nak Tatjána Jegorova, az “Oscart Leónak” kampány elindítója, a Sarkvidéki Állam Kulturális és Művészeti Intézetének tanára. Eddig több mint ezren áldozták már be ékszereiket a szoborért.

Miután a mozi egy a tömegeket megszólító művészeti ág, mi úgy hisszük, hogy a nézőknek is joga van díjakat osztani

– mondta Jegorova.

A szobor értéke nagyjából 100.000 rubel, azaz kb 360.000 forint. Alapvetően 30 cm magasra tervezik, de ez a beérkezett ékszerek számától is függ. Jegorova arról is mesélt, hogy egyesek csak egy-egy felét küldik el az ékszereiknek. A másikat megtartják, hogy ezzel is közelebb érezzék magukat a színészhez.

Forrás: Independent

Ajánlott videó

Olvasói sztorik