Kultúra

Párhuzamos világok varázslóiból készül sorozat

A Darker Shade of Magic című könyv tavaly lett bestseller jövőre pedig a tévéképernyőre költözhet.

A produkciót Gerard Butler és Alan Siegel produkciós cége, a G-BASE álmodja majd képernyőre, de a két úriember annyira rápörgött az alapanyagra, hogy maguk is belekotnyeleskednek majd a forgatókönyvírásba a regényt szerző V.E. Schwab segítségével.

A cselekmény főszereplője Kell, aki egy „utazó”, s képes arra (kevesen vannak ilyenek), hogy közlekedhessen a párhuzamos világok között. Amúgy Vörös London egyik nagykövete, sőt hercege, aki egy személyben kézben tartja a havi meetingeket a különböző Londonok uralkodói között. Ugyanis érthető módon azokból több is van, Kell városa, a Vörös London egy virágzó metropolisz, a Szürke London olyan, mint az igazi, unalmas és borongós, ráadásul senkinek sincs varázsereje, a Fehér Londonban mindenki varázsmester akar lenni, a Fekete London meg olyan, mint Voldemort, mert mindenki fél nevén nevezni.

A para ott kezdődik, amikor Kell veszélyes másodállása (embereket visz egyik párhuzamos világból a másikba súlyos összegekért, titokban) balul végződik és menekülnie kell Szürke Londonból. Itt összeakad egy Delilah Bard nevű zsebtolvajjal, aki mindenféle dologra ráveszi. A sorozat előkészületei/forgatása leghamarabb az idei év végén indulhatnak és 2017-re kerülhet a tévé képernyőjére. Hogy melyikre, az egyelőre szintén talány.

Forrás: Starburst

Ajánlott videó

Olvasói sztorik