Kultúra

Megvan, ki játszhatja Michael Jacksont a 9/11-es tévéfilmben

Egy fehér brit színész lesz Jacko abban a terrortámadás idején játszódó alkotásban, amely a pop királya mellett Marlon Brandóról és Elizabeth Taylorról fog szólni.

Jó eséllyel az év casting hírét közölte a The Guardian, mely szerint a brit Sky Arts csatornára készülő Elizabeth, Michael and Marlon című komédiában az egyebek mellett a Szerelmes Shakespeare és az Ellenség a kapuknál című filmekből ismert Joseph Fiennes fogja megformálni a pop királyát, Michael Jacksont. A 2001-es szeptemberi terrortámadás idején játszódó valószerűtlen produkció másik két főszereplőjét: az egyaránt kétszeres Oscar-díjas Marlon Brandót és Elizabeth Taylort Brian Cox és Stockard Channing alakítja majd.

Joseph Fiennes Fotó: Chris Pizzello/AP
Joseph Fiennes Fotó: Chris Pizzello/AP

A mindössze harminc perces alkotás arról fog szólni, hogy a nagy hármas két nappal a World Trade Center ikertornyainak összeomlását követően közösen autóba pattan és megkísérel elvezetni New Yorkból Kaliforniába. Az első olvasatra enyhén szólva is képtelenségnek tűnő cselekményben az a legszebb, hogy valóban megtörtént, ugyanis Brando, Jackson és Taylor tényleg így cselekedett 2001. szeptember 11-én. Az egyszerre komikus és meglepő esetről öt évvel ezelőtt a Vanity Fair jelentetett meg egy vicces leleplező cikket, amely utóbb a jelenleg már forgó Elizabeth, Michael and Marlon alapjául is szolgált. A Ben Palmer rendezésében készülő tévéfilm bemutatója még nem ismert.

Forrás: The Guardian via CNN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik