Kultúra

Vérgőzös kirándulás a zombi ex-csajommal – egy rakás horror jön februárban

Regression – Február 5.

Alejandro Amenábár (Másvilág) legújabb filmjében egy nyomozó áll (Ethan Hawke), aki egy rejtélyes bűneset után nyomoz, melyben egy lány (Emma Watson) az apját molesztálással vádolja, aki fel is adja magát a rendőrségen, bár semmire nem emlékszik. Az eset azonban mélyebb titkokat rejt,mint ahogy azt a nyomozó először gondolja.

Büszkeség és balítélet meg a zombik – Ferburár 5.

Az alapszituáció szerint a pestis utóhatásaként özönlötték el a Földet az élőhalottak, melyek levágására a Bennet-lányokhoz hasonló ifjú hölgyeket, ahogy a férfiakat is, már kiskoruktól kezdődően képzik, hogy meg tudják védeni magukat és családjukat. Csakhogy aztán a makacs és harcias Elizabeth megismerkedik a nagy zombiölő hírében álló, fess Mr. Darcy-val és a páros vonzódni kezd egymáshoz.

Southbound – Február 9.

Korábban mi is írtunk a Southbound-ról, mely a megszokottól eltérően nem egy sima horrorfilm, hanem egy antológia, mely tematikusan öt különálló történetet mutat be. A sztorik szereplőiben az a közös, hogy mindannyian az országúton dél felé haladva próbálnak meg eljutni valahová, csakhogy útközben hol a legiszonyatosabb rémálmaikkal, hol a legszörnyűbb titkaikkal kell szembenézniük.

Nina forever – Február 12.

Ebben a kisköltségvetésű angol zombi-horrorban Nina visszatér az élők közé, hogy ex-pasiját és annak új barátnőjét folyton megzavarja, mielőtt azok lefeküdhetnének egymással. A koncepció ennyi, se több, se kevesebb. Az előzetest elnézve viszont valamivel többet fogunk kapni, mint egy szimpla szexszel viccelődő zombi-komédiát.

Cabin Fever: The reboot – Február 12.

Egyelőre nem érhető el trailer ehhez az Eli Roth által producerelt filmhez, mely Roth saját, 2002-es filmjének újragondolása, ezúttal valaki más rendezésében. Vélhetően.

cabin

The Final Project – Február 12.

Hat tini – nem tanulva az ilyen jellegű filmekből – rögzítik az elhagyott ültetvényen tapasztalható természetfeletti jelenségeket. Természetesen egyikük alaposan pórul jár, és feltételezhetjük, hogy a többiek sem járnak másképp. A teaser végén legalábbis erre utalnak az ügyetlenül kitáguló CGI-szemek.

The Witch – Február 19.

A film az 1630-as években játszódik és a történet középpontjában egy New England-i család áll, akiket kitiltottak településükről, mivel a mélyen vallásos családfő hangot adott a környezetük hitetlensége feletti aggodalmainak. A család eztán egy félreeső kunyhóba költözik, ahol azonban rövidesen olyan eseményeket tapasztalnak, amelyek örökre megváltoztatják az életüket. Robert Eggers első rendezése, amellyel máris hatalmas elismerésre tett szert: a 2015-ös Sundance Filmfesztiválon elnyerte érte a legjobb rendezőnek járó díjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik