Kultúra

Will Smith is kihagyja az Oscar-gálát

A színész bejelentette, hogy csatlakozik a díjátadót bojkottáló feleségéhez, Jada Pinkett Smith színésznőhöz.

Will Smith ma reggel a Good Morning America című tévéműsorban adott interjújában elmondta, hogy csatlakozik a 88. Oscar-gálát bojkottáló hitveséhez, Jada Pinkett Smith-hez, aki Spike Lee rendezővel együtt azért nem lesz ott az eseményen, mert az Amerikai Filmakadémia az Oscar-jelölések kihirdetésekor a tavalyi botrány után idén is tökéletesen ignorálta az afroamerikai filmeseket és színészeket.

A feleségem nem lesz ott, így én sem. Kínos is lenne, ha feltűnnék Charlize Theronnal az oldalamon. Megbeszéltük a dolgot. Mind a ketten tagjai vagyunk ennek a közösségnek. Márpedig jelenleg kényelmetlen lenne megjelennünk és azt mondanunk, hogy ez így rendben van.

– nyilatkozta a 47 éves színész, akinek személyesen is minden oka megvan a díjátadó kihagyására, hiszen a Sérülés című drámában nyújtott alakítása ellenére többek között őt is figyelmen kívül hagyta a Filmakadémia, miközben meg a Hollywood Foreign Press ugyanezért Golden Globe-ra jelölte.

Növekszik tehát az Oscar-gálát bojkottáló hollywoodi hírességek névsora és miután még bőven odébb van a február 28-án megrendezésre kerülő díjátadó, nem lenne meglepő, ha addig is újabb nevek csatlakoznának hozzájuk.

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik