Élő Kultúra

Golden Globe: A Saul fia megnyerte az első magyar Arany Glóbuszt!

Nemes Jeles László első filmje történelmet írt: elhozta a filmtörténet első magyar Arany Glóbuszát.

Amint azt már olvasóink lényeglátóan megírták, megérte fenn maradni, hogy megnézzük a 73. Golden Globe gálát, ugyanis

Magyarország behúzta az első Golden Globe-ját!!!

Díjunk ugyanis a filmtörténetben még soha, jelölésünk pedig legutoljára huszonhét éve volt Szabó István Hanussenjével, így aztán érthető, hogy a filmet látatlanban is nagyon értő szalonnáci fanyalgókat leszámítva egy ország örül Nemes Jeles László elsőfilmje, a Saul fiá (kritikánk itt) sikerének.

#goldenglobefashion

Amíg itt holmi díjacskákat osztogatnak, nézegess vörös szőnyeges fotókat. Ez azért fontos, hogy mire reggel kijönnek az első “Ki volt a legcsinosabb a Golden Globe-on?” cikkek, neked már kész véleményed lehessen.

Galéria
Amy Adams / Europress

A retinám!!!

Két ilyen gyönyörű férfi egy színpadon, te atya-úr-isten! Ryan Gosling és Brad Pitt megjelenése hangos kéjsikolyokat vált ki a közönségből.

Két színészt is jelöltek A nagy dobásból

De egyik sem kapta meg (Christian Bale és Steve Carell sem). A ma már sokat ekézett Matt Damon kapja a Mentőexpedícióért. A rendező Ridley Scott elég unott volt a beszéd közben. Ő is a nejének hálálkodik. Na jó, a végére azért elereszt egy mosolyt. Végülis Matt lett a legjobb színész vígjáték/musical kategóriában. ¯\_(ツ)_/¯

#donaldtrumping

Az este első Trump-kiszólása is megérkezett, miszerint egy megválasztott Trump bizonyára deportálná Eva Longoriát. Longoria America Ferrerával prezentált, okos poénkodásuk azokat fricskázta, akik nem képesek egyik latinát megkülönböztetni a másiktól.

Nyilván!

Oscar Isaac díja olyan biztos volt, amint ahogy itt ülök. Nézze meg mindenki a Mutassatok egy hőst! Reklám, az élőző firkész legjobb barátja vagy.

YES! YES!

Ezt mondta Oscar Isaac, a galaxis legmenőbb X-WIngjének pilótája, miután megkapta a tévéfilm/minisorozat legjobb színészének járó díjat. Persze nem a Star Wars-ért, hanem HBO Mutassatok egy hőst! című szériájának főszerepéért.

Be-széd-tech-ni-ka

Ügyeletes viccesfiú Andy Samberg vezeti fel a tévés musical / vígjáték női főszereplőinek jelöltjeit. Soha senki nem volt még ennyire ideges, és hadarásban is megnyerné az olimpiát Rachel Bloom, akit a Crazy Ex-girlfriend-beli szerepéért díjaztak.

Az Affair ismét díjazott

Az első tévés kategória a legjobb női mellékszereplő tévésorozatban. Maura Tierney-nek ez az első Golden Globe-ja, a sorozatának viszont már van egy tavalyról.

Máris egy meglepi

A legjobb női mellékszereplő Kate Winslet a Steve Jobssal. Ide legtöbben Alicia Vikandert várták győztesnek az Ex Machina robotlányáért.

Olvasói sztorik