Director Laszlo Nemes (C) and actor Geza Rohrig (2L) and other members of the "Son of Saul" team pose with the award for Best Foreign Language film for "Son of Saul," in the press room at the 73nd annual Golden Globe Awards, January 10, 2016, at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, California. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN / AFP / FREDERIC J BROWN
Élő Kultúra

Golden Globe: A Saul fia megnyerte az első magyar Arany Glóbuszt!

Bodnár Judit Lola
Muchichka László
Bodnár Judit Lola, Muchichka László

Frissítve: 2016. 01. 11. 06:152016. 01. 11. 01:39

Nemes Jeles László első filmje történelmet írt: elhozta a filmtörténet első magyar Arany Glóbuszát.
Korábban a témában:

Amint azt már olvasóink lényeglátóan megírták, megérte fenn maradni, hogy megnézzük a 73. Golden Globe gálát, ugyanis

Magyarország behúzta az első Golden Globe-ját!!!

Díjunk ugyanis a filmtörténetben még soha, jelölésünk pedig legutoljára huszonhét éve volt Szabó István Hanussenjével, így aztán érthető, hogy a filmet látatlanban is nagyon értő szalonnáci fanyalgókat leszámítva egy ország örül Nemes Jeles László elsőfilmje, a Saul fiá (kritikánk itt) sikerének.

Mérföldkövek:
Hírfolyam 0 új
01:46

A vörös szőnyeg a szokásos

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2016. 01. 11. 01:46

Az este hangulatát még órákkal ezelőtt bepöccintette a házigazda Ricky Gervais, amikor némi vizuális életveszélyt okozva kiposztolta az alábbi fotót, melyen még mindig kevésbé a mellszőr okozott meglepődést, mint a „finom” beszólás: „Ideje felöltözni és megsérteni néhány humortalan picsát asszem”.

 

Better get dressed and offend some humourless cunts I suppose. #GoldenGlobes

Posted by Ricky Gervais on Sunday, January 10, 2016

 

A legjobb külföldi film kategória jelöltjei már találkoztak, Nemes Jeles László jól mutat a Saul plakátja előtt.

 

László Nemes, director of Son of Saul (Hungary).

Posted by Golden Globes on Saturday, January 9, 2016

 

Random párbeszéd a vörös szőnyegről: Férfi riporter: Olyan gyönyörű vagy ma este / Női személy: Köszönöm, engem csakis ez érdekel!

Szerencsére mióta Eddie Redmayne-t a Vanity Fair a legjobban öltözött brit férfinek választotta, már ő is kaphat megjegyzéseket a külsejére.

Sylvester Stallone, aki az idei díjszezon meglepetése – lévén a Creed: Apollo fiával díjjelölt – elhozta gyakorlatilag az egész családot, avagy azért is jó, ha az embernek négy (!) lánya van, mert egyből négy partnerrel villanthat a vörös szőnyegen.

DiCaprio végre arcszőr nélkül bukkant fel, és megragadta az alkalmat, hogy A visszatérő kapcsán hangoztatott kőkemény forgatási feltételek újabb megemlítését összekösse némi jól irányzott globális felmelegedés alerttel. Okos.

01:52

Még 9 perc

Muchichka László
Muchichka László

Ügyeletes jó zsaru. 2016. 01. 11. 01:52

És indul a móka. Mi már türelmetlenül izgulunk. Persze ha van egyáltalán ilyen kifejezés.

02:09

Gervais bekezdett

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2016. 01. 11. 02:09

Ricky Gervais Sean Pennt ekézi, miután egy interjú forgatása után alanyát, El Chapo Guzmant elfogta a rendőrség. Majd Bruce Jennert, amiért az tisztázatlan körülmények között közúti balesetet okozott, amelyet mindenki gyorsan elfelejtett Caitlynnek hála. Azért egyből belopta magát a szívembe, amikor közölte, hogy A mentőexpedíció, bármily furcsa, hogy vígjátékként jelölték, még mindig viccesebb, mint a Pixel – de annál még Schindler listája is az volt – mondta.

02:13

Máris egy meglepi

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2016. 01. 11. 02:13

A legjobb női mellékszereplő Kate Winslet a Steve Jobssal. Ide legtöbben Alicia Vikandert várták győztesnek az Ex Machina robotlányáért.

02:19

Az Affair ismét díjazott

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2016. 01. 11. 02:19

Az első tévés kategória a legjobb női mellékszereplő tévésorozatban. Maura Tierney-nek ez az első Golden Globe-ja, a sorozatának viszont már van egy tavalyról.

02:26

Be-széd-tech-ni-ka

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2016. 01. 11. 02:26

Ügyeletes viccesfiú Andy Samberg vezeti fel a tévés musical / vígjáték női főszereplőinek jelöltjeit. Soha senki nem volt még ennyire ideges, és hadarásban is megnyerné az olimpiát Rachel Bloom, akit a Crazy Ex-girlfriend-beli szerepéért díjaztak.

02:31

Óh, a csodás Viola Davis

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2016. 01. 11. 02:31

Ő vezeti fel a legjobb dráma kategóriában esélyes Carol méltató kisfilmjét. Majd reklám, a félórányi műsoridőben immáron másodjára.

02:43

YES! YES!

Muchichka László
Muchichka László

Ügyeletes jó zsaru. 2016. 01. 11. 02:43

Ezt mondta Oscar Isaac, a galaxis legmenőbb X-WIngjének pilótája, miután megkapta a tévéfilm/minisorozat legjobb színészének járó díjat. Persze nem a Star Wars-ért, hanem HBO Mutassatok egy hőst! című szériájának főszerepéért.

02:45

Nyilván!

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2016. 01. 11. 02:45

Oscar Isaac díja olyan biztos volt, amint ahogy itt ülök. Nézze meg mindenki a Mutassatok egy hőst! Reklám, az élőző firkész legjobb barátja vagy.

03:01

#donaldtrumping

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2016. 01. 11. 03:01

Az este első Trump-kiszólása is megérkezett, miszerint egy megválasztott Trump bizonyára deportálná Eva Longoriát. Longoria America Ferrerával prezentált, okos poénkodásuk azokat fricskázta, akik nem képesek egyik latinát megkülönböztetni a másiktól.

03:13

Két színészt is jelöltek A nagy dobásból

Muchichka László
Muchichka László

Ügyeletes jó zsaru. 2016. 01. 11. 03:13

De egyik sem kapta meg (Christian Bale és Steve Carell sem). A ma már sokat ekézett Matt Damon kapja a Mentőexpedícióért. A rendező Ridley Scott elég unott volt a beszéd közben. Ő is a nejének hálálkodik. Na jó, a végére azért elereszt egy mosolyt. Végülis Matt lett a legjobb színész vígjáték/musical kategóriában. ¯\_(ツ)_/¯

03:19

A retinám!!!

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2016. 01. 11. 03:19

Két ilyen gyönyörű férfi egy színpadon, te atya-úr-isten! Ryan Gosling és Brad Pitt megjelenése hangos kéjsikolyokat vált ki a közönségből.

Kommentek

Beverly Hills, 2016. január 11.
Molnár Levente erdélyi magyar színész, a fõszereplõ Röhrig Géza New Yorkban élõ magyar amatõr színész, Nemes Jeles László rendezõ, valamint Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek (b-j) a sajtószobában tartott fotózáson, miután a rendezõ átvette a legjobb idegen nyelvû filmért járó elismerést a Golden Globe-díjak átadási ünnepségén a Beverly Hills-i Beverly Hilton Szállodában 2016. január 10-én. Nemes Jeles László a Saul fia címû filmjéért részesült az elismerésben. (MTI/AP/Invision/Jordan Strauss)Golden Globe: így vette át a díjat a Saul fia
Vitalitás és egészség féláron a Zsigmondy kártyával