AppleMark
Kultúra

Andy Vajna a magyar Golden Globe-győzelemről: tudom, milyen ez a pillanat

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 01. 11. 12:18

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt, mondta Andy Vajna filmszakmai kormánybiztos az MTI-vel hétfőn, miután első magyar filmként a Saul fia Golden Globe-díjat nyert.

Andy Vajna közleményben gratulált a rendezőnek és csapatának.

Különleges megtiszteltetés, hogy a Saul fia az első magyar film, amelyik megnyerte a nagy presztízsű Golden Globe-ot. Örülünk, hogy a sikerhez a Filmalap anyagi és szakmai támogatása is hozzájárulhatott,fogalmazott a kormánybiztos.

“Tudom, milyen az a pillanat, amikor bemondják a filmedet és kimész a színpadra”, ez a pillanat örökre megmarad, idézte fel Andy Vajna azt az élményét, amikor 1997-ben átvette a legjobb filmért járó Golden Globe-díjat az Evita producereként.

A Saul fia című film elkészítését 321,6 millió forinttal támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap. Nemes Jeles László filmje a Laokoon Filmgroup gyártásában és a VisionTeam koprodukciójában készült a New York-i Claims Conference közreműködésével.

Korábban megszólalt Orbán Viktor is, ő Vajnának is megköszönte a díjat.

Mit csinált közben Vajna Timi? Vastag Csabára bulizott, Los Angelesben.

Vastag Csaba hivatalos oldala ✌️

Közzétette: Tímea Vajna hivatalos oldala – 2016. január 10.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Schwarzenegger videóban gratulált Stallonénak a Golden Globe-hoz
Budapest, 2015. május 26.
Zányi Tamás hangmérnök, a Magyar Hangmérnökök Társaságának (HAES) tagja budapesti hangstúdiójában 2015. május 26-án. Zányi Tamás érdemelte ki a legjobb hangmérnöki munkáért járó Vulcain elnevezésű technikai díjat Nemes Jeles László Saul fia című filmjében a 68. cannes-i filmfesztiválon május 24-én. Nemes Jeles László első nagyjátékfilmjét, az auschwitzi koncentrációs táborban játszódó Saul fiát a zsűri Nagydíjával tüntették ki, valamint megkapta a francia Francois Chalais-díjat és a nemzetközi kritikusok díját.
MTI Fotó: Kallos BeaSaul fia: "Ajándék ez a Golden Globe"