Kultúra

Gyerekkatonáktól webcam-pornóig – így vesd bele magad a Netflix-élménybe

Itt a Netflix végre, és ha az angollal nincs gondod, akkor csak a bőségzavarral kell megküzdened. Segítünk.

Tegnaptól végre hazánkfiai is úgy érezhetik, hogy helyet kaphattak a szórakoztatóipar nagy nemzetközi asztalánál: megérkezett a Netflix Magyarországra. Az első hónap ingyen van, és utána is nagyjából akkora összegért lehet oldani évek torrentezése miatt bűntudatomat, amennyiért két szánnivalóan pocsék ebédet veszek az irodaház alatti kifőzdében, így nyilván azonnal regisztráltam. Bárki, aki hasonlóképpen cselekedett, valószínűleg az alábbi problémával szembesült.

netflixpara

De aggodalomra semmi ok, 24.hu Kultrovat to the rescue, összeválogattam néhány finomságot a kínálatból, elsősorban azoknak, akik nem valami régi klasszikust néznének újra.

Beasts Of No Nation

Gyerekkatonás, nagyon brutális, Golden Globe esélyes, az év egyik legtöbbet emelgetett filmje, amelyben a csodálatos Idris Elba főszerepelt és az a Cary Joji Fukunaga rendezett, aki az utóbbi évek talán leghatalmasabb sorozatát, A törvény nevébent is jegyzi mind rendezőként, mind producerként.

Making a Murderer

Mindössze pár hete debütált bűnügyi sorozat, a nemzetközi Netflix-közönség rajongásig imádott kedvence, mindezt úgy, hogy nem csihipuhis akció-, hanem dokumentumsorozatról beszélünk. Korrupció és büntetés-végrehajtás fonódnak össze a tíz éven keresztül forgott szériában, melynek legfőbb vonzereje, hogy érvényes rá „a valóság durvább, mint a fantázia” szabálya.

Marco Polo

Harcművészetes sorozat jöhet? Naná, hogy jöhet, ismerem én a honfilelket, karatéval, szamurájkarddal és társaikkal bármit el lehet adni itthon a mai napig. Ezt meg még érdemes is. A második évadát taposó széria a 13. századi Kínába kalauzol, amikor Marco Polo épp Kublaj kán udvarában építette a világot, így élőben nézhette végig a Mongol Birodalom és a Yuan-dinasztia megszületését. Ennek megfelelően a sorozatban túlteng az intrika, a kosztümök és a hősi virtus.

Hot Girls Wanted

Újabb doku, de nem valami dögunalmas témában: a Sundance-kedvenc, Emmy-jelölt Hot Girls Wanted a szexipar működését járja körül, külön fókuszálva arra, hogy az információtechnológia korában milyen egyszerű is belekeveredni mondjuk a webkamerás pornózásba. Lássuk be, a Gattyán-birodalom országában érdemes otthon lenni ebben a témában.

A Very Murray Christmas

Még nem vagyunk olyan sokkal az ünnep után, hogy egy karácsonyi ökörködés ne férjen bele, pláne, ha Bill Murray áll a dolog mögött. Zenés, stand up comedys könnyedség egy rakás hírességgel a George Cloonestól Miley Cyrusig terjedő igen széles skálán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik