Kultúra

Kiderült, mi lett volna eredetileg az új Star Wars címe

A Lucasfilm egyik kreatív igazgatója egy twitter-beszélgetésben árulta el, mi volt a hetedik epizódhoz született első címötlet.

A Lucasfilmen belül a történetért felelős osztály, azaz a Lucasfilm Story Group egyik vezetője, Pablo Hidalgo és a Jedi News nevű Star Wars-hírekkel foglalkozó honlap szerkesztője, Justin LaSalata a Twitteren lezajlott karácsonyi beszélgetéséből derült fény arra, hogy valójában mit is képzeltek el a készítők a Star Wars VII eredeti címének.

Miként azt Hidalgo elárulta, a film egy darabig a Shadow of the Empire, magyarul az A Birodalom árnya keresztséggel futott, ám ezt végül elvetették, elsősorban azért, mert a Walt Disney által az új kánonból kirekesztett Csillagok háborúja-regények között 1996-ban már megjelent egy hasonló című alkotás: A Birodalom árnyai. Ezt Steve Perry írta és az időben A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között játszódó regény arról szól, hogy Darth Vader ismét megpróbálja felkutatni és a sötét oldal szolgálatába állítani Luke Skywalkert, miközben a galaxis legnagyobb bűnszervezetének vezére, Xizor herceg is bekerül a képbe.

A Birodalom árnyai eredeti borítója. Fotó: Bantam Books
A Birodalom árnyai eredeti borítója. Fotó: Bantam Books

Habár szerintem A Birodalom árnya egy frankó cím lett volna, utóbb érthető, hogy lecserélték és az ugyancsak jól hangzó Az ébredő Erő mellett döntöttek a stúdiónál, hiszen így nemcsak azt kerülték el, hogy a könyv címére hasonlítson a filmé, de azt is, hogy egy szó, konkrétan a Birodalom neve egynél többször szerepeljen a saga epizódjainak címeiben. Helyette viszont a Jedi és a Sith után végre bekerült a címek kulcsszavai közé az Erő is, amely figyelembe véve a Star Wars univerzumban betöltött szerepét, bölcs döntés volt.

Forrás: Slashfilm via Index, Wikipedia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik