Kultúra

Az ébredő Erő pénteken is rekordot döntött a pénztáraknál

A Harry Potter újabb rekordja lett a múlté, és félhet a Jurassic World is.

Ahogy tegnap már beszámoltunk róla, a Star Wars: Az ébredő Erő már a szerdai elővetítéseken, csak Európában összekalapozott potom 14 millió dollárt, az első ”igazi” vetítési napon, csütörtökön pedig annyi pénzt hozott az USÁ-ban, amennyit egy jobban sikerült blockbuster egy egész hétvége alatt szokott összekapirgálni, vagyis 55 millió dollárt, s ezzel az összeggel megdöntötte az első napi bevételi rekordot, amit eddig a Harry Potter utolsó része tartott 43,5 millió dollárral.

Nos, a Disney beszámolója szerint ez az összeg tegnapra már 120 millióra kúszott, így lenyomta az eddigi pénteki csúcstartó 91 millióját, amit eddig szintén a Harry Potter záróepizódja tudhatott magáénak. Nem ez volt az egyetlen (és valószínűleg nem is utolsó) rekord, amit a hetedik Csillagok háborúja-film megdöntött, ugyanis az IMAX-vetítésekre eladott jegyekben is már most csúcstartó az alkotás (a Bosszúállók: Ultron korát veri).

Ha ez a brutális tendencia folytatódik, Az ébredő Erő simán megdöntheti a Jurassic World amerikai (208,8 millió dollár) és nemzetközi nyitó hétvégéjét (316 millió dollár) is, amely értelemszerűen a legjobb Disney-debütnek is számítana. Az elemzők egyébként csak az USÁ-ban nagyjából 215-230 milliós bevételre számítanak a hétvégén.

Forrás: Box Office Mojo, Coming Soon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik